Σκέτη γλύκα! Συνταγή για ραβανί από τον Τάσο Αντωνίου

Από τα κλασσικά και αγαπημένα επιδόρπια του ελληνικού τραπεζιού, το ραβανί κερδίζει τον ουρανίσκο σου. Ειδικά, όταν φτιάχνεται από τα χέρια του Τάσου Αντωνίου.

Υλικά

¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη½ φλιτζ. βούτυρο2 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια2+1/2 φλιτζ. ζάχαρη1+1/2 φλιτζ. νερό

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε

με το σιμιγδάλι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το βούτυρο σε μπολ και με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει κρέμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε υψηλή ταχύτητα, τους κρόκους των αυγών με 1/2 φλιτζ. (100 γρ.) ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λευκό υγρό μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα κρόκων και ζάχαρης στο βούτυρο και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια, ώσπου να δημιουργηθεί μια λευκή απαλή κρέμα, δηλαδή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το αλεύρι.

Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται το ραβανί, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε το νερό με 1+3/4 φλιτζ. (370 γρ.) ζάχαρη για 5 λεπτά. Με κουτάλι απομακρύνουμε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν ψηθεί, περιχύνουμε σιγά σιγά το καυτό ρεβανί με το κρύο πλέον σιρόπι. Κόβουμε το ρεβανί σε κομμάτια με σχήμα ρόμβου και σερβίρουμε κρύο.

The post Σκέτη γλύκα! Συνταγή για ραβανί από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα