Σε ποιον αφιερώνει σήμερα η Google to Doodle της

11:51 8/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένα εντυπωσιακό doodle υπάρχει σήμερα Τετάρτη 8 Μαϊου στην πρωτη σελίδδα της Google αφιερωμένο στα 93α γενέθλια του Σολ Μπας, Saul Bass.

Στο doodle παρουσιάζονται μερικά από τα διάσημα έργα του όπως το” Vertigo “The Man with the Golden Arm” και “Anatomy of a Murder”.

Ήταν ένας Αμερικανός γραφίστας και σκηνοθέτης, διάσημος για το σχεδιασμό τίτλων ταινιών, κινηματογραφικών αφίσων, και εταιρικών λογότυπων.

Σήμερα που συμμπληρώνονται 93 χρόνια από την γέννησή του, η Google του αφιερωνει ένα υπέροχο doodle γεμάτο με τα έργα του υπό τη μουσική Unsquare Dance, που ο μεγάλος συνθέτης της τζαζ, Ντέιβ Μπρούμπεκ έγραψε το 1961.

Για την ταινία του Why Man Creates κέρδισε το 1968 ένα Όσκαρ.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαΐου του 1920 κι έφυγε από τη ζωή στις 25 Απριλίου 1996.

Ίσως ο μεγαλύτερος σχεδιαστής που γνώρισε το Χόλιγουντ, ο άνθρωπος πίσω από την αφίσα της Λάμψης του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Το 1954 έγινε ο πρώτος σχεδιαστής αφίσας το οποίου το όνομα μπήκε στους συντελεστές, στη ταινία του Πρέμιγκερ Carmen Jones. Έγινε περισσότερο γνωστός μετά την σχεδίαση της αφίσας της ταίνιας του Πρέμιγκερ The Man with the Golden Arm, με το χέρι του ναρκωμανή, ή με τους τίτλους να κινούνται πάνω κάτω μέχρι να σχηματίσουν ένα ουρανοξύστη στην ταινία του Χίτσκοκ Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα