Ψάριστον: Η χαρά του ψαροφάγου

Στεναχωριέσαι που χειμώνιασε; Τότε πήγαινε στο Ψάριστον και θα πιστέψεις ότι είσαι σε κάποιο νησί για διακοπές.

Από τη Νάντια Λιαργκόβα

Όποιος φαντάζεται ότι θα πάει στο Ψάριστον και θα μείνει νηστικός γελάστηκε. Δέκα χρόνια τώρα η ψαροταβέρνα του Βασίλη Ακρίβου είναι στην καρδιά όλων των ψαγμένων ψαροφάγων της πόλης. Και πώς να μην είναι, όταν κάθε φορά που πας σε περιμένει η πιο κεφάτη παρέα γεμάτη καινούργιες ιδέες;

Η συνταγή της επιτυχίας είναι μία: απλότητα και ειλικρίνεια.

Σε τιμές που δεν βαράνε στο κεφάλι ο Βασίλης σού φτιάχνει τα καλύτερα μεζεδάκια από τα πιο φρέσκα προϊόντα της θάλασσας. Τι χέλι καπνιστό θα βρεις, τι γαύρο μαρινάτο, τι οστρακοειδή, ολόφρεσκα και ψαγμένα (από ανεμώνες στο τηγάνι και γυαλιστερές, μέχρι φούσκες, αχινούς και πεταλίδες). Από σαλάτες έχει αυτή την τσιριγώτικη, που είναι φοβερή (με λόλες, ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο, παξιμάδι Κυθήρων, παρμεζάνα και μουστάρδα), αλλά έχει και την καινούργια, με χέλι καπνιστό, ρόκα, λάδι και λάιμ. Από μύδια παίζουν πάντα τα αχνιστά, στη λαδόκολλα, με κρεμμύδι και σκορδάκι. Το όργιο των θαλασσινών συνεχίζεται με γαριδάκι συμιακό τηγανητό, με λίγο μπούκοβο και πιπερόριζα, αλλά και με ό,τι άλλο υπάρχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γιατί καβουροπόδαρα δεν έχουμε στα μέρη τα δικά μας. Αν όμως θέλεις –και πολύ καλά θα κάνεις να θέλεις– να τα γευτείς, να μη σ’ τα προσφέρουν; Θα τα βρεις λοιπόν εκ Νορβηγίας ταξιδεμένα, νόστιμα, ψητά με λεμονάκι.

Γαρίδες και αστακοί που σπαρταράνε! Ο σεφ και ιδιοκτήτης Βασίλης Ακρίβος κρατά περήφανα το ψαροντούφεκο στο χέρι και ποζάρει με τα θαλασσινά της ημέρας (και πού να δεις τα ψάρια!…).

Για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει κωλοχτύπα (προτίμησέ την!) ή αστακός με μακαρόνια. Αν θες να τη βγάλεις φτηνά, πάντως, υπάρχουν και ψιλά ψαράκια, όπως σαρδελίτσα στο φούρνο, που έχει και Ω3, γαύρος μπουργέτο, γαριδάκι ανεμότρατας, μέχρι και μπακαλιάρος σκορδαλιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις κάτι να φας. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν φας απλά. Θα γευτείς! Και όλα τα παραπάνω σε ένα περιβάλλον που θα το χαζεύεις από την ώρα που θα πας μέχρι την ώρα που θα φύγεις. Ευχάριστο, ταξιδιάρικο, καθόλου στημένο, με φαντασία και μεράκι φτιαγμένο. Είναι δυνατόν λοιπόν να πας και να μην περάσεις καλά;

Quickly

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ;
* Για το καινούργιο πιάτο που σε στέλνει: χειροποίητο μακαρονάκι Μυτιλήνης με γαρίδες, κολοκύθι και παξιμαδάκι Κυθήρων καψαλισμένο σε λάδι, σκόρδο και βασιλικό.

* Για το περιβάλλον, που σε παραπέμπει σε νησί, κι ας είσαι ένα στενάκι πιο κάτω απ’ την Κύμης.

* Για τον τρελιάρικο κατάλογο! Με έξυπνα και αστεία στιχάκια από χαρακτηριστικές ελληνικές ταινίες και άλλα αποφθέγματα.

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ;
* Τον Σάββα Πούμπουρα, που δηλώνει πως είναι το αγαπημένο του, αλλά και άλλους επωνύμους, όπως και διαφημιστές.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;
* Υπολόγισε γύρω στα 30 ευρώ το άτομο.

Πηγή: DownTown

Διαβάστε ακόμα:
* Η φτώχεια θέλει καλό… φαϊ

* Φαγητό για το μυαλό

Keywords
Τυχαία Θέματα