Πρωτοσέλιδα: Η εφορία θα «βλέπει» όλες τις συναλλαγές

Οι νέες αξιολογήσεις για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι αλλαγές στα επιδόματα, και το «ηλεκτρονικό μάτι» των εφοριών είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ιδού τα έγγραφα για τον Νότη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταιγισμό ύβρεων κατά της «δ» εξαπέλυσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, χωρίς να απαντά το παραμικρό ως προς την ουσία του θεμελιωμένου δημοσιεύματος μας για τη διαδικασία πώλησης παλαιού διαμερίσματός του και την αγορά

νέου στην αριστοκρατική συνοικία St. John's Wood του Λονδίνου".

ΕΘΝΟΣ: "Στο ΑΣΕΠ οι φάκελοι των 35.000 μονίμων του 2006".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από το κόσκινο του ΑΣΕΠ θα περάσουν οι μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων που διενεργήθηκαν μεταξύ 2006-2010 με το ΠΔ 164/2004.Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκροτεί μηχανισμό επανελέγχου όλων των φακέλων. Οσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου θα απολυθούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γκιόλβας: Ξεπούλησαν τα υπερόπλα «Αρτεμις», «Μπέβατρο» και «Ηχητικό Κανόνι»!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ερευνητή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "5 αλλαγές στο επίδομα τέκνων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νωρίτερα ως και τρεις μήνες σε σχέση με πέρυσι θα αρχίσουν να πληρώνονται φέτος τα πρώτα επιδόματα τέκνων σε οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά, καθώς η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου και η αυτόματη εκκαθάρισή τους θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση για το α' τρίμηνο του 2014 ακόμη και μέσα στον Απρίλιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αξιολόγηση κατά παραγγελίαν!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόρριψη εκ των προτέρων για 100.000 υπαλλήλους και εγκαθίδρυση της «δικτατορίας» των προϊσταμένων, με υποχρεωτική βαθμολογία κάτω από τη βάση του 15% των εν ενεργεία υπαλλήλων, προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης".

ΕΣΤΙΑ: "Ιδού η ευκαιρία για την οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι λοιδορούν την Κυβέρνηση για το επίτευγμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο φαίνεται ότι τελικά θα είναι αρκετά υψηλότερα του αρχικώς προβλεφθέντος. Κάποιοι άλλοι, όπως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φθάνουν ακόμη και να αμφισβητούν την ύπαρξή του, διακυβεύοντας έτσι την διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των ξένων δανειστών, δοθέντος ότι το πλεόνασμα αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του εθνικού μας χρέους".

Η ΑΥΓΗ: "Σπουδαστικό Ασφάλειας στα σχολεία!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρακτικές βγαλμένες από το «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» και της επταετούς χούντας ζουν μαθητές στο Κερατσίνι, οι οποίοι κλήθηκαν στο Τμήμα μετά από κατάθεση της... διευθύντριας του σχολείου τους, σύμφωνα με την οποία συμμετείχαν σε κατάληψη τον Οκτώβριο. Την ίδια ώρα η ΓΑΔΑ ζητάει πλήρες φακέλωμα των σχολείων από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σκάνδαλο στο Μέγαρο".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "στα χειμαζόμενα νοικοκυριά στέλνει τον λογαριασμό εξόφλησης των δανείων, ύψους 230 εκατ. ευρώ, που εγγυήθηκε η κυβέρνηση για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον οποίο τώρα αδυνατεί να πληρώσει. η προκλητική αυτή «χορηγία», στο όνομα του πολιτισμού, θα στοιχίσει πανάκριβα στους Ελληνες φορολογούμενους και γίνεται με αντάλλαγμα την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ηλεκτρονικό δίχτυ από την εφορία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πλήρη εικόνα των συναλλαγών των φορολογουμένων θα έχει η εφορία, γεγονός που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τη φοροδιαφυγή. Με απόφαση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, οι τράπεζες, οι επενδυτικές και οι ασφαλιστικές εταιρείες, η ΔΕΗ, οι εταιρείες ύδρευσης, οι πάροχοι τηλεφωνίας, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και οι ιδιωτικές κλινικές θα πρέπει να στείλουν στο ΚΕΠΥΟ στοιχεία για τις συναλλαγές και τις δαπάνες των πελατών τους το 2013".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τέσσερα στα 10 διαμερίσματα με σβηστούς καυστήρες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με σβηστούς καυστήρες περνούν το φετινό χειμώνα το 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας που έχουν λέβητες πετρελαίου, δίνοντας την πιο χειροπιαστή απόδειξη για τις κοινωνικές, αλλά και οικονομικές συνέπειες της υψηλής τιμής του πετρελαίου. Την περίοδο 2012-2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 33%".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο μπλόκο της Νίκαιας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με νέο, λαϊκό συλλαλητήριο, σήμερα, στις 3 μ.μ. στο μπλόκο της Νίκαιας, με ενίσχυση των μπλόκων και με μαχητικές κινητοποιήσεις σ΄όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κωδικός Εφορίας: Ξέρω τι ξοδεύεις!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάθε ευρώ που ξόδεψαν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών, όλα τα χρήματα που διακινήθηκαν με επιταγές, με μετρητά, με εμβάσματα ή ακόμη και με βαλίτσες στη διάρκεια του 2013 θα ξέρει σύντομα το υπουργείο Οικονομικών. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να σφίξει πολύ τον κλοιό των διασταυρώσεων γύρω από τους φοροφυγάδες".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "«17 Νοέμβρη» της νέας εποχής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) ανέλαβε, με κείμενο 21 σελίδων και έκταση άνω των 12.000 λέξεων, το οποίο έστειλε στο «Ποντίκι» (και δημοσιεύεται ολόκληρο στις σελίδας 47-55), τη δεύτερη κατά σειρά επίθεσή της, αυτή με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ εναντίον της οικίας του πρεσβευτή της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου 2013".

Kontranews: "Τι θα γίνει με την ανεργία κ. πρωθυπουργέ;".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι Εληνες έχουν φτάσει στο αμήν, η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και ο κόσμος πεινάει, δεν έχει δουλειά και δεν μπορεί να ταΐσει την οικογένειά του. Από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε τις προγραφές και υπακούοντας στα κελεύσματα της τρόικας, ετοιμάζεται να διώξει σε πρώτη φάση 15.000 εργαζόμενους, εκτινάσσοντας στα ύψη όλους τους δείκτες της ανεργίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η εφορία θα «βλέπει» όλες τις συναλλαγές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η εφορία μας «φακελώνει» και θα «παρακολουθεί» το πορτοφόλι μας. Θα γνωρίζει συγκεκριμένες κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, πληρωμές μέσω καρτών, καταναλωτικές συνήθειες, κάθε δαπάνη διαβίωσης ακόμη και τα ποσά που ξοδεύουμε για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κινητή και σταθερή τηλεφωνία, αλλά και πληρωμές για ασφαλιστικά συμβόλαια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απλώνεται ηλεκτρονικό «δίχτυ» στις συναλλαγές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο «φακέλωμα» όλων των συναλλαγών των φορολογουμένων προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία, στο πλαίσιο διασταυρώσεων που διενεργεί για αδήλωτα εισοδήματα ή παράνομο πλουτισμό, βάζει στο «μικροσκόπιο» όλες τις καταθέσεις, τις κάρτες πληρωμών, τις αναλήψεις από ΑΤΜ, τις δαπάνες σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά και για ασφαλιστήρια συμβόλαια".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ετοιμάζεται νέο «πακέτο» με ρήτρα μεταρρυθμίσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο μεσοπρόθεσμο για τα έτη 2014-2017 θα υποβάλει η Ελλάδα στην τρόικα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ - ένα μεσοπρόθεσμο που, ουσιαστικά, θα αποτελεί και το αντάλλαγμα για το νέο πακέτο προς τη χώρα μας. Σύμφωνα με το ΜΝΙ News, η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποβάλει στην τρόικα το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την τριετία 2014-2017, με ρήτρα μεταρρυθμίσεων".

Keywords
εφορια, πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, επιδοματα, δημοκρατια, wood, ΑΣΕΠ, ωρα, αρτεμις, επιδομα, ελευθεροτυπια, βουλη, εστια, συριζα, αναδιαρθρωση, αυγη, σχολεια, γαδα, εφημεριδα, αθηνα, καθημερινη, τραπεζες, δεη, κεπυο, πετρελαιο, ριζοσπαστησ, ποντικι, ηλεκτρικος, ναυτεμπορικη, ατμ, κερδοσ, ελλαδα, τροικα, news, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, αυγη, δουλεια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πιεση, πλαισιο, υπουργειο οικονομικων, ωρα, news, αγορα, ανεργια, ατμ, βαθμολογια, βαλιτσες, γεγονος, γινει, γινεται, δυνατοτητα, διχτυ, δωσει, εγγραφα, ευκαιρια, ευρω, εκκαθαριση, ενεργεια, ετη, εφημεριδα, ιδια, υφυπουργος, εικονα, καυστηρες, κεπυο, κυβερνηση, κειμενο, μεγαρο μουσικης, μεσοπροθεσμο, μηνες, μητσοτακης, μπλοκο, νερο, ξημερωματα, ομαδα, οικογενεια, ονομα, ουσιαστικα, ουσια, παιδια, ποντικι, ρεκορ, ρευμα, ρητρα, συντομα, σειρα, σχεδιο, τμημα, φακελοι, χαλανδρι, ετοιμη, wood, χωρα, υπουργειο, πακετο
Τυχαία Θέματα