Πρωτοσέλιδα: Φθηνότερα δάνεια. Ανοίγει ο κύκλος μείωσης επιτοκίων στις χορηγήσεις για τις επιχειρήσεις

09:55 3/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Πώς θα ενταχθούν στην ρύθμιση των αυθαιρέτων, τις νέες αλλαγές στις επικουρικές και στα εφάπαξ καθώς και τις απώλειες όσον αφορά τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέες μειώσεις σε εφάπαξ, επικουρικές».

Η εφημερίδα γράφει ότι «νέες μειώσεις από 10% έως 25% επίκεινται από την 1η Ιανουαρίου του 2014 σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Η σύσκεψη που συγκαλεί

για σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσία των διοικητών του ΙΚΑ, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, αποτελεί «προάγγελο» αυτών των μειώσεων που έρχονται με ταχύ βήμα».

ΕΘΝΟΣ: «Νέες αλλαγές για επικουρικές και εφάπαξ».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η ασφυκτική οικονομική κατάσταση των Ταμείων και η πίεση που αναμένεται να ασκήσει η τρόικα πυροδοτούν νέο γύρο ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα. Εμφαση στην ανάγκη πάταξης της εισφοροδιαφυγής, προκειμένου να περιοριστούν οι μειώσεις σε επικουρικές και εφάπαξ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τα μυστικά του Τάφου του Μεγαλέξανδρου!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τι ρόλο έπαιξαν στο... θάψιμό του οι Αβούροι, Τούρκογλου, Μοσκώφ και Εβραίοι. Συγκλονιστική μαρτυρία από την αρχαιολόγο Λιάνα Σουβαλτζή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Προσλήψεις εξπρές για 2.475 εποχικούς».

Η εφημερίδα γράφει ότι «εντός της εβδομάδας αναμένεται να βγει «στον αέρα» η προκήρυξη για το διορισμό μέσω ΑΣΕΠ 326 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, ενώ ακολουθούν και οι προκηρύξεις σε πολλούς ακόμη αυτοδιοικητικούς οργανισμούς».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ζοφος. Ολα τα στοιχεία ΓΣΕΕ, Ε.Κ. και Χ.Α. δείχνουν ένα άγριο αύριο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ζοφερή εικόνα παρουσιάζει το μέλλον του πληθυσμού της χώρας. Η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται από το 30% στο 33% και ο μακρύς κατάλογος των ανέργων θα μεγαλώνει δραματικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι με σενάριο ρυθμών ανάπτυξης 4% για τη χώρα θα δημιουργηθούν μόλις 50.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο, όπως εκτιμά η ΓΣΕΕ στην ετήσια έκθεσή της για την οικονομία, όπου επισημαίνεται ότι θα χρειαστούν 20 χρόνια για να αναπληρωθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας της τελευταίας τριετίας».

ΕΣΤΙΑ: «Μετακαλέστε τον Paul Kirchhof. Για να γίνει η φορολογική επανάστασις».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «πριν από οκτώ χρόνια, όταν διενεργήθηκαν πάλι εκλογές στην Γερμανία, η πρωτοεμφανιζόμενη τότε ως υποψηφία Καγκελλάριος Αγγελα Μέρκελ είχε στενό συνεργάτη τον Paul Kirchhof. Ο Kirchhof ήταν διαπρεπής νομικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και πρώην συνταγματικός δικαστής. Είχε δε προτείνει φορολογική επανάσταση για την Γερμανία: Ριζική απλούστερη του φορολογικού συστήματος και εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολογίας 25%, μετά την έκπτωση του αφορολογήτου ποσού και κάποιου τμήματος των χαμηλοτέρων εισοδημάτων».

Η ΑΥΓΗ: «3 του Σεπτέμβρη... Σαμαράς!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το άλλοτε σοσιαλιστικό κόμμα της «Αλλαγής», των «μη προνομιούχων» και των «δύο κόσμων» σε σχέση με τη Δεξιά μετατρέπεται στην 39η επέτειο της ίδρυσής του σε παρακολούθημα της Ν.Δ., ακυρώνοντας εν τοις πράγμασι και τον λόγο ύπαρξής του. Ο Ευ. Βενιζέλος ζητεί προγραμματική συμφωνία βάθους με τη Ν.Δ. και τον Αντ. Σαμαρά και, παράλληλα, αλλαγή του εκλογικού συστήματος ώστε το μπόνους των 50 εδρών να μοιράζεται αναλογικά στα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μέρες του... '60. Αποκαλυπτική έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «όπισθεν ολοταχώς δείχνουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Οι Ελληνες βιώνουν το δράμα των μνημονιακών επιλογών και γυρίζουν δεκαετίες πίσω, με όλους τους δείκτες να αποτυπώνουν την περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα οι εμπειρογνώμονες της ΓΣΕΕ κάνουν λόγο για «άνεργη» ανάπτυξη, αφού οι όποιες επενδύσεις γίνουν θα αφορούν τομείς που δεν θα παράγουν θέσεις εργασίας καθώς εντάσσονται σε δραστηριότητες υψηλής τεχνολογίας που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πιέσεις για «χαλάρωση» στην κυβέρνηση».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στη μέγγενη του λαϊκισμού κινδυνεύει να εγκλωβιστεί η κυβέρνηση ενόψει της ΔΕΘ, αλλά και της επιστροφής της τρόικας. Κορυφαίοι υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν «χαλάρωση» της ασκούμενης πολιτικής, με αιχμή τη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ στο παρασκήνιο ασκούν σφοδρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Βουτιά στις θερινές εκπτώσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με σημαντική πτώση των πωλήσεων σε ορισμένες περιοχές μέχρι και 60% ολοκληρώθηκαν οι θερινές εκπτώσεις και οι έμποροι ετοιμάζονται για δεκαήμερα φθινοπωρινών προσφορών, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η εικόνα της κίνησης της καλοκαιρινής αγοράς και των εκπτώσεων δεν ήταν ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να μείνει στα χαρτιά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ξεκίνησε χτες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με το νομοσχέδιο, από τη μία, το Λύκειο μετατρέπεται πλήρως σε εξεταστικό κέντρο για την εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Από την άλλη, θέλουν να οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, να ξεσκαρτάρουν από πιο νωρίς τους μαθητές με βάση το πόσο βαστάει η τσέπη τους, να τους δίνουν ψευτοκατάρτιση, λεία στις επιχειρήσεις μέσω της μαθητείας. Κανένας μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αυθαίρετα: πώς θα μπείτε στη ρύθμιση. Δάνεια: Προσφορές για τους φοιτητές».

Η εφημερίδα σημειώνει «Αυθαίρετα: άνοιξε χθες η αυλαία για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών στη νέα ρύθμιση περί τακτοποίησης αυθαιρέτων μέσω υποβολής νέων δηλώσεων. Δάνεια: με μειωμένα επιτόκια δανείων, δυνατότητα υπερανάληψης καταθέσεων αλλά και ειδικές πιστωτικές κάρτες υποδέχονται οι τράπεζες το νέο ακαδημαϊκό έτος μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Εμειναν από βενζίνη οι επόπτες αγοράς».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φθηνότερα δάνεια. Ανοίγει ο κύκλος μείωσης επιτοκίων στις χορηγήσεις για τις επιχειρήσεις».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «εναρκτήριο λάκτισμα προκειμένου να φθηνήνει το χρήμα προς τις επιχειρήσεις αποτελεί η χθεσινή κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι η πρώτη τράπεζα η οποία προχώρησε σε μείωση κατά μία εκατοστιαία μονάδα των επιτοκίων για κεφάλαια κίνησης αλλά και των επιτοκίων των πιστωτικών καρτών της».

ΚΕΡΔΟΣ: «Στον πυθμένα των απωλειών. Η ακτινογραφία των αποτελεσμάτων του Α' εξαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων».

Η εφημερίδα γράφει ότι «από τις κερδοφόρες, οι 22 αύξησαν τα κέρδη τους, 23 είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται, ενώ 33 «γύρισαν» σε κέρδη. Μεταξύ των ζημιογόνων, σε 48 οι ζημιές διευρύνθηκαν, σε 65 περιορίστηκαν, ενώ 25 εμφάνισαν ζημιές έναντι κερδών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Απειλή η βαριά λιτότητα για το νέο προϋπολογισμό».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η μειωμένη φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών, που έχει ως αποτέλεσμα να βεβαιώνονται φόροι, αλλά να μην εισπράττονται, συνιστά την κύρια απειλή για τον προϋπολογισμό του 2014, που σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομικών και θα κινείται στο πλαίσιο της λιτότητας που προσδιορίζει το μνημόνιο».

Keywords
δανεια, πρωτοσελιδα, κυκλος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, πετρελαιο θερμανσης, τα νεα, αυθαιρετα, δημοκρατια, ικα, ταπιτ, τροικα, εμφαση, ωρα, ΑΣΕΠ, συμβασιουχοι, ελευθεροτυπια, ζοφος, ΓΣΕΕ, εστια, paul, εκλογες, μερκελ, αυγη, σαμαρας, βενιζελος, αντ, εφημεριδα, δραμα, καθημερινη, ΔΕΘ, υπουργοι, ΠΑΣΟΚ, πετρελαιο, στουρναρας, εκπτωσεις, προσφορες, εσεε, ριζοσπαστησ, βουλη, αναδιαρθρωση, τει, νέα, τραπεζες, μακεδονια, εμειναν, κερδοσ, ναυτεμπορικη, φοροι, μνημονιο, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, μνημονιο 2, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, κομματα, αποτελεσματα, αντ, αιχμη, αυγη, αυλαια, γερμανια, εβραιοι, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πειραιως, πιεση, πλαισιο, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αγριο, ανεργια, ασφαλιστικο, τει, βενζινη, γινει, δυνατοτητα, εκθεση, επενδυσεις, ερευνα, ερχονται, ετος, εφαπαξ, εφημεριδα, εμποροι, ιδια, θαψιμο, θεσεις εργασιας, εικονα, κυβερνηση, κινηση, κυρια, κομμα, λυκειο, λογο, μακεδονια, μειωση, μυστικα, οκτω, ρυθμιση, ρολο, σεναριο, συζητηση, φορολογικη, χρημα, εφαρμογη, εμφαση, χωρα, υπουργειο, μεινει, paul, τραπεζα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα