Πρωτοσέλιδα: Χαίρε, Σόιμπλε! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, το παρασκήνιο πίσω από αυτή και φυσικά η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κωμωδία με Βενιζέλο»

Η εφημερίδα γράφει ότι "μόλις ανακοίνωσε ο Σαμαράς τις φοροελαφρύνσεις στην εστίαση έσπευσε να κάνει δηλώσεις ότι δήθεν πρόκειται για δικό του έργο. Αποσταθεροποιημένος ο αντιπρόεδρος

χτυπάει ύπουλα τον «στρατηγό» που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον «βασιλιά».

ΕΘΝΟΣ: «Στοίχημα… τιμής για την αγορά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόκριμα για μειώσεις και άλλων δυσβάστακτων φόρων μπορεί να αποτελέσει η αποκλιμάκωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Εξαρτάται από την συμπεριφορά της αγοράς. Θα βαρύνουν η πτώση των τιμών και η έκδοση των αποδείξεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Στον Μυστρά συνάντηση Πούτιν με.. Εκείνον που Πρέπει!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φαίνεται πως το μέγα μυστήριο με τους Πανέλληνες και τον Μυστρά… καλά κρατεί (συνεχίζεται)!!! Μάλιστα μερικοί λένε πως η ομάδα αυτή (η «μυστική Κυβέρνηση») του Ελληνισμού που έχει κάνει ΠΟΛΛΑ τελευταία σε βάρος της Τουρκίας, ταυτίζεται με την… Ομάδα Εψιλον!!!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κύριε Σόιμπλε ιδού το έργο σας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο ιθύνων νους της γερμανικής οικονομίας, της ισχυρότερης στην Ευρώπη, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έρχεται σήμερα στην Αθήνα, για λίγες ώρες, αρνούμενος κάθε συζήτηση για «κούρεμα» του χρέους, ίσως, επειδή επιλέγει να αγνοεί τα τεράστια δεινά που έχει συσσωρεύσει στην ελληνική κοινωνία η πολιτικών των Μνημονίων, η οποία εφαρμόζεται από τρεις κυβερνήσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στοίχημα η μείωση όλων των φόρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι " με τον ΦΠΑ στο 13% δεν θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά ξέρουμε πια ότι πατάμε γερά στο έδαφος. Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών».

ΕΣΤΙΑ: Το αντίδοτο στην ανεργία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις Ηνωμένες Πολιτείες ισχύει ένας απλός κανόνας στα εργασιακά: Easy fire, easy hire. (Εύκολη απόλυσις, εύκολη πρόσληψις). Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να συνειδητοποιούμε αυτή την έννοια».

Η ΑΥΓΗ: «Χαίρε, Σόιμπλε! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχει συνηθίσει σε τόσα… μεγαλεία. Καμία επίσκεψή του μέχρι τώρα –και κάνει πολλές στην Ευρώπη- δεν έχει πάρει εκ των προτέρων τέτοιες διαστάσεις ούτε στη χώρα υποδοχής, ούτε στη Γερμανία».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κερδίζουμε παρά τις δυσκολίες»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " στην υλοποίηση της δέσμευσης προχωρά η κυβέρνηση, με τον Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώνει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου. Στο χθεσινό διάγγελμα ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε σύντομα καλύτερες ημέρες για το λαό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νέο Μνημόνιο φέρνει ο Σόιμπλε»

Η εφημερίδα γράφει ότι "η νέα «τοκογλυφική βοήθεια» θα κοστίσει στους Ελληνες πολίτες άλλα 20 δις. Ευρώ και κομιστής του νέου δανείου θα είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, που επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα για να συγχαρεί την «κυβέρνηση σωτηρίας» και να δώσει το «πράσινο φως» για την ίδρυση του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Στρατιωτικός νόμος για χάρη του Σόιμπλε»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Αθήνα έχει ζήσει και σε άλλες περιπτώσεις περιορισμούς λόγω μιας σημαντικής επίσκεψης αρχηγών κρατών, όπως τον Οκτώβριο του 2012, όταν μας επισκέφθηκε η κυρία Μέρκελ. Σήμερα θα ζήσει, όμως, τρομακτικά μέτρα λόγω της επίσκεψης του ισχυρού Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πάντως δεν είναι και πολύ επιθυμητός από την πλειονότητα των Ελλήνων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πέρασε το πολυνομοσχέδιο, ρωγμές στο ΠΑΣΟΚ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άτυπη «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση συνιστά η χθεσινή έγκριση του πολυνομοσχεδίου, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, καίτοι η ψηφοφορία προκάλεσε ρωγμές στο ΠΑΣΟΚ».

Ο ΛΟΓΟΣ: "Φτωχένει η Ελλάδα- Ένα σε πέντε νοικοκυριά αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα είναι μία από τις πλέον φτωχές χώρες της Ευρώπης και τα νοικοκυριά της δυσκολεύονται να βγάλουν πέρα με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αφού τα έξοδα και η φορολόγηση αυξάνεται και τα έσοδα μειώνονται».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάτω τα χέρια από την Κυριακή- αργία»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεκαέξι κλαδικά Σωματεία εργαζομένων σε Εμπόριο, Υπηρεσίες και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων στην Αθήνα, συντονίζουν τη δράση για την υπεράσπιση της Κυριακής- αργία».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ιδού ο φόρος 13% - Ιδού και το στοίχημα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε χθες τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου. Το στοίχημα τώρα είναι να πέσουν και οι τιμές, αφού, όπως τόνισε, μόνον έτσι το όφελος θα περάσει στους καταναλωτές και στην ελληνική οικονομία».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ο εξολοθρευτής- Η κυβέρνηση τα δίνει όλα για μερικά «μπράβο» του Σόιμπλε…»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κάποιες επισημάνεις είναι απαραίτητες, αν επιθυμεί κάποιος να δει την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα έξω από το επικοινωνιακό κάδρο μέσα στο οποίο θα τοποθετηθεί και από την ελληνική και από τη γερμανική πλευρά».

City Press: "Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε- Έρχεται με άδεια χέρια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα " το πορτρέτο του Γερμανού πολιτικού που… αγαπάμε να μισούμε. Βερολίνο: Παρά τα νέα μέτρα εξακολουθεί να λέει «όχι» σε νέο κούρεμα του χρέους. Ανήσυχο καλοκαίρι πριν τη φθινοπωρινή επιδείνωση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λύση για το χρέος – Επίσημη προαναγγελία από Κομισιόν»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Μαξιλάρι» τα κεφάλαια του ΤΧΣ. Στην Αθήνα σήμερα ο Β. Σόιμπλε, την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ».

ΚΕΡΔΟΣ: " Από μηδενική βάση πάλι η φορολογία των ακινήτων»

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά την κατάθεση σωρείας προτάσεων, πολλαπλών διενέξεων μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και σφοδρών αντιδράσεων από την κτηματαγορά, δεν κατέστη δυνατή η επιλογή του κατάλληλου καμβά επί του οποίου θα σχεδιασθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η βιωσιμότητα του χρέους θα συζητηθεί το φθινόπωρο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ανοίγει επισήμως το προσεχές φθινόπωρο, με πρωτοβουλία της τρόικας και θα οδηγήσει σε νέο δάνειο, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό από το β’ εξάμηνο του 2014 και μετά, αλλά και σε νέο μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα και δεσμεύσεις».

Keywords
σόιμπλε, πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, ιθύνων νους, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, city press, δημοκρατια, βενιζελος, σαμαρας, ΦΠΑ, αντ, ωρα, μυστήριο, εψιλον, ελευθεροτυπια, ιθύνων, νους, αθηνα, κουρεμα, εστια, easy, fire, ελλαδα, αυγη, βραδυνη, εφημεριδα, μνημονιο, νέα, δις, φως, μερκελ, καθημερινη, ψηφοφορία, ΠΑΣΟΚ, ριζοσπαστησ, δραση, ποντικι, city, press, καλοκαιρι, λύση, χρεος, βιωσιμότητα, ηπα, κερδοσ, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αργιες 2012, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, μνημονιο 3, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, νεο μνημονιο, χωρες της ευρωπης, πολυνομοσχεδιο, φπα στην εστιαση, το στοιχημα, χωρες, αντ, αδεια, αυγη, βερολινο, βημα, βραδυνη, καθημερινη, μεγα, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, τα νεα, ωρα, βιωσιμότητα, βρισκεται, δανειο, δηλωσεις, δις, δωσει, εδαφος, ευρω, εξοδα, ερχεται, εστιαση, ευρωπη, εφημεριδα, ιδρυση, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσιες, ισχυει, θεσεις εργασιας, ιθύνων νους, ιθύνων, κυβερνηση, κυρια, μυστήριο, μειωση, νεες θεσεις εργασιας, ομαδα, οφελος, ποντικι, πουτιν, ρωγμες, συζητηση, συντομα, σόιμπλε, υλοποιηση, φυσικα, φθινοπωρο, φορολογια, ψηφοφορία, ωρες, easy, fire, χωρα, η εφημεριδα, κυριακη, νους, press, θεματα, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα