Πανελλήνιες 2013- Άνοδος βάσεων αναμένεται στις σχολές Ξένης Φιλολογίας και Αρχιτεκτόνων

12:16 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε άνοδο βρίσκονται οι βάσεις για τα τμήματα Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Οι χαμηλές επιδόσεις στο Γραμμικό Σχέδιο ρίχνουν τις βάσεις για τις έξι σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Νέα δεδομένα για τις βάσεις εισαγωγής 49 τμημάτων -στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα- φέρνουν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Σύμφωνα

με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τις επιδόσεις των μαθητών, από τα 9 ειδικά μαθήματα στα 5 υπάρχει αύξηση των αριστούχων ενώ αύξηση υπήρξε και στο ποσοστό των μαθητών που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βάση του 10 σε σχέση με πέρσι. Οι περισσότεροι αριστούχοι καταγράφονται στο Ελεύθερο Σχέδιο, στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στην Αρμονία αλλά και στον έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αύξηση των υποψηφίων που κινήθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ 15-20. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την κλίμακα βρέθηκε το 31,04% έναντι 10,44% που ήταν το 2012. Στις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ 18-20 οι υποψήφιοι αυξήθηκαν κατά 5%.

Τα νέα βαθμολογικά δεδομένα φέρνουν ανατροπές στην κλίμακα που θα κινηθούν οι βάσεις για τα τμήματα ξένης φιλολογίας δεδομένου επίσης ότι μειώθηκαν σημαντικά και οι θέσεις εισακτέων. Συγκεκριμένα, άνοδο των βάσεων θα πρέπει να αναμένουν όσοι στοχεύουν στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στο τμήμα της Αθήνας, όπου οι θέσεις μειώθηκαν κατά 45, η βάση εισαγωγής αναμένεται να ξεπεράσει τα 20.000 μόρια, ενώ στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης η βάση θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τα 20.500 μόρια.

Άνοδος των βάσεων θα υπάρχει και στα τμήματα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Γερμανικής Φιλολογίας. Τέλος, όσον αφορά τις σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τις φετινές θέσεις θα διεκδικήσουν 1.874 υποψήφιοι, όσοι δηλαδή εξετάστηκαν στο Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα