Παλιά μου τέχνη κόσκινο: Ποιοι σύμβουλοι θέλουν να «χαλάσουν» την ανάπλαση στο Φάληρο

10:33 2/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι πολλές ιδέες είναι πολύ πιθανόν πως θα θέσουν σε κίνδυνο την ανάπλαση στον Φαληρικό Όρμο, καθώς λίγο πριν το έργο ενταχθεί στην κοινοτική χρηματοδότηση ορισμένοι βάζουν στο τραπέζι άλλα σχέδια τα οποία ουσιαστικά περιλαμβάνουν τον «τεμαχισμό» του έργου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι, αφήνουν εκτός της ανάπλασης σημαντικούς τομείς όπως οι αντιπλημμυρικές υδραυλικές υποδομές καθώς και την μετακίνηση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Την ίδια ώρα,

προωθείται η δημιουργία «μητροπολιτικού υδατοδρομίου» για τα υδροπλάνα, ενώ όπως όλα δείχνουν εκεί που το έργο είχε λάβει την τελική ευθεία για την υλοποίησή του, όλα έρχονται «τούμπα». Ποιοι είναι αυτοί που «σαμποτάρουν» με τον τρόπο τους το έργο; Μα φυσικού σύμβουλοι των εμπλεκομένων υπουργείων οι οποίοι με τις προτάσεις τους ουσιαστικά καταργούν την σαφή εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για όσο το δυνατόν ταχύτερη και σωστότερη υλοποίηση της ανάπλασης.

Το παρασκήνιο είναι έντονο αυτές τις ημέρες και αυτό γιατί πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των έργων τα οποία θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΣΕΣ 20142020. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργιος Λιάλιος, ορισμένοι από τους συμβούλους των εμπλεκομένων υπουργείων προτείνουν την περικοπή των έργων της ανάπλασης, προκειμένου να μειωθεί η χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα ξηρά αντιπλημμυρικά κανάλια πλάτους 35 μ., πέραν της υδραυλικής τους λειτουργίας για την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των εγκλωβισμένων χαμηλών περιοχών σε περιπτώσεις πλημμυρών, θα διαμορφώσουν καθημερινά μια ζωντανή ενδιάμεση ζώνη μεταξύ πόλης και πάρκου. Η ζώνη αυτή θα περιλαμβάνει χαμηλή βλάστηση.

Την ίδια ώρα προβληματική είναι για την ανάπλαση του έργου και η πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου στον Φαληρικό Όρμο. Η ουσιαστική εξέταση της πρότασης θα καθυστερούσε το έργο, και αυτό γιατί θα παρέμβαινε στον κοινόχρηστο χαρακτήρα της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα