«Πάγωσαν» τα ακίνητα από τον φόρο υπεραξίας – Μπλακ άουτ σε όλες τις αγοραπωλησίες

20:03 9/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Από τον Ιανουάριο δεν έχει υπογραφεί ούτε μια αγορά. Υπό διάλυση επί 70 ημέρες βρίσκεται η αγορά ακινήτων εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης σχετικά με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο περιλαμβάνει και διευκρινήσεις για τον φόρο υπεραξίας 15% που ισχύει από τις αρχές του έτους.

Κι ενώ ο νέος αυτός φόρος έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου , εδώ και περίπου 2,5 μήνες η κτηματαγορά έχει «παγώσει» προκαλώντας νευρικό κλονισμό σε μεσίτες, ιδιοκτήτες ακινήτων κι επενδυτές.

Η αδυναμία εφαρμογής του φόρου υπεραξίας έχει προκαλέσει μπλακ άουτ σε όλες

τις αγοραπωλησίες, με αποτέλεσμα ακόμη και κλεισμένα συμβόλαια να μην ολοκληρώνονται εξαιτίας των εκκρεμοτήτων σχετικά με την τιμή κτήσης του ακινήτου, με το ποιες ιδιοκτησίες θα εξαιρεθούν, ποιοι θα είναι οι μειωτικοί συντελεστές για την παλαιότητα κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί καμία αγοραπωλησία από τον Ιανουάριο και μετά, ενώ σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και με τις μεταβιβάσεις εντός των δήμων, κυρίως για απαλλοτριωθέντα ακίνητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν αποζημιώσεις οι κάτοχοί τους.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Keywords
Τυχαία Θέματα