Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα – Σε εξέλιξη οι επαφές με τρόικα

19:02 5/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει της συνέχισης των επαφών με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ενδέχεται να βρεθεί λύση προκειμένου να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία, τόσο όσον αφορά το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας

με την Eurobank όσο και στο ζήτημα της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα. Απόσταση φαίνεται πως χωρίζει τις δύο πλευρές στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο καθώς η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού Α. Μανιτάκη.

Στις 7 μμ ξεκινά νέα συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο στο υπουργείο Οικονομικών ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Κυριακή στις 11 πμ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, θα υπάρξει λύση στο αδιέξοδο;

Ι.Στουρνάρας: Προς αυτό δουλεύουμε. Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τις εκκρεμότητες που είχαμε με την τρόικα.

Δημοσιογράφος: Η δόση γιατί καθυστερεί, κ. υπουργέ;

Ι.Στουρνάρας: Γιατί συζητούμε. Γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει κάτι νεότερο με τις τράπεζες;

Ι.Στουρνάρας: Όχι. Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο».

Η Τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργιες που θα προκύψουν από την συγχώνευση της Εθνική Τράπεζας και της Eurobank, επισήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενο στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις εντάσεις που εμφανίζεται να προβάλει η Τρόικα.

«Δεν μπορούν να θέσουν βέτο στην σχετική διαδικασία αλλά είναι αυτοί που βάζουν τα χρήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση», πρόσθεσε το ανώτατο στέλεχος.

Νωρίτερα η Εθνική Τράπεζα σε συνάντηση που είχε με τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank, δίνοντας έμφαση στις μεγάλες συνέργειες που θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα