Οι Έλληνες έχουν αντικαταστήσει τους γιατρούς με το… ίντερνετ

Περίπου το ένα τρίτο των Ελλήνων έχει αλλάξει την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει λόγω οικονομικής αδυναμίας, σύμφωνα με έρευνα της KΑΠΑ Research.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα που έγινε για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα: «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία», το 58,8% των πολιτών αντικαθιστά τους γιατρούς με το ίντερνετ! Συγκεκριμένα, οι ασθενείς, εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας κάνουν μόνοι τους διάγνωση της νόσου τους βάζοντας στις μηχανές αναζήτησης τα συμπτώματα πού έχουν.

Παράλληλα,

το 55,7% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι ανησυχούν για τη δυνατότητα τους να αγοράσουν φάρμακα και το 28,4% των Ελλήνων αναγκάστηκε να πειράξει την θεραπεία του, αραιώνοντας τη συχνότητα λήψης φαρμάκου για να μην αναγκαστεί να αγοράσει καινούριο, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οκτώ στους δέκα Έλληνες φοβούνται την αρρώστια και το 91,7 των πολιτών φοβάται για την έλλειψη δικαιοσύνης. Το 84,6% των Ελλήνων φοβάται την ανεργία, το 83,6% τη φτώχεια και το 82,6% την εγκληματικότητα.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών λόγω κρίσης, το 60% ανέφερε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε τη σωματική υγεία του, το 56,9% την ψυχική υγεία του και το 52,6 τις προσωπικές του σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα