Ο Βέλγος «Jihadi hunter», που ένα χρόνο πριν είχε προφητέψει το μακελειό στο Παρίσι, προειδοποιεί ξανά

Το Ισλαμικό Κράτος έχει έναν επικηρυγμένο εχθρό. Ο λόγος που παραμένει εν ζωή είναι ότι δεν πρόκειται για τον οποιονδήποτε εχθρό. Το προσωνύμιο του αρκεί για να το καταδείξει: Jihadi hunter. Ελληνιστί, «κυνηγός των τζιχαντιστών».

Είναι ο Βέλγος Ντιμίτρι Μπόντινκ, απόστρατος των ενόπλων δυνάμεων, που αναγκάστηκε να… ασπαστεί την κατασκοπεία για να κερδίσει ξανά πίσω τον γιο του.

Είναι άγνωστο αν ο Μπόντινκ έχει δει πολύ… Χόλιγουντ, το βέβαιο είναι όμως ότι κατάφερε να ξεπεράσει στην πραγματικότητα και τα πιο ευφάνταστα

σενάρια κατασκοπείας.

Για πολύ καιρό η καθημερινή ρουτίνα του ήταν η οργάνωση της επόμενης αποστολής για τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να βρει και να διασώσει Ευρωπαίους που είχαν μυηθεί στις ιδέες του Ισλαμικού Κράτους.

Με την αρωγή αραβόφωνων οργανώσεων εχθρικά προσκείμενες στο ΙSIS και κρατικών μυστικών υπηρεσιών ο 41χρονος Βέλγος δημιούργησε ένα δίκτυο κατασκοπείας, πετυχαίνοντας να αρπάξει από τα νύχια των τζιχαντιστών τον 20χρονο σήμερα γιο του Τζετζόεν, αλλά και άλλα πέντε παιδιά υπηκοότητας ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Τζετζόεν Μπόντινκ, γιος άθεου πατέρα και καθολικής μητέρας, μεγάλωσε ως ένα τυπικό παιδί δυτικού πολιτισμού. Δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ, το ασπάστηκε όμως στο πλαίσιο της σχέσης του με μια μουσουλμάνα μαροκινής καταγωγής.

Στα τέλη του 2013 εγκατέλειψε το σπίτι του στην Αμβέρσα για να μεταβεί στη Συρία, έχοντας προσηλυτιστεί από τους τζιχαντιστές. Για την ακρίβεια από τον περιβόητο πια βελγικό θύλακα του ISIS ονόματι «Sharia4Belgium». Ο νεαρός Βέλγος έμεινε εννιά μήνες στη Συρία προτού τον βρει ο πατέρας του και τον επαναπατρίσει.

Σε συνέντευξη του, στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, ο Ντιμίτρι Μπόντινκ είχε υποστηρίξει ότι οι κυβερνήσεις των Δυτικών χωρών έχουν υποτιμήσει τη δύναμη, την οργανωτική δομή και το βαθμό απήχησης του Ισλαμικού Κράτους. Και όχι μόνο αυτό: Τις προειδοποίησε για το τι επρόκειτο να συμβεί αν δεν έπαιρναν τα κατάλληλα μέτρα, προβλέποντας ουσιαστικά το μακελειό στη Γαλλία και το χάος ανασφάλειας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο.

«Οι τζιχαντιστές έχουν στήσει μυστικό κύκλωμα με ισχυρούς θύλακες στρατολόγησης σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Δεν έχω την αίσθηση ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα όλων αυτών. Το σχέδιο του Ισλαμικού Κράτους είναι να εξαπολύσουν σύντομα πόλεμο κατά της Ευρώπης. Στα άμεσα πλάνα τους είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο».

Είναι προφανές ότι ο σύγχρονος Βέλγος «κομάντο» δεν εισακούστηκε. Ελπίζει πλέον ότι θα έχει μεγαλύτερη απήχηση ως σύμβουλος κατά της στρατολόγησης νέων από τους τζιχαντιστές. Εδώ και λίγους μήνες δίνει διαλέξεις σε σχολεία, υπερθεματίζοντας τον κίνδυνο των κηρυγμάτων του ISIS και προτρέποντας νεαρούς Βέλγους να κλείσουν τα αυτιά τους στα κελεύσματα ισλαμικών εξτρεμιστικών ομάδων. Θεωρεί ότι οι θύλακες αυτοί κάνουν κατάχρηση των ευρωπαϊκών νόμων που προστατεύουν την ελευθερία της θρησκείας και των τρόπων έκφρασής της.

«Η βελγική διασύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι αποδεικνύει ότι ο έλεγχος της κυβέρνησης μας σε ότι αφορά ύποπτους ισλαμιστές είναι σαφώς ανεπαρκής. Θα πρέπει, όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά σε όλο τον κόσμο να ενισχυθούν οι υποδομές των μυστικών υπηρεσιών με περισσότερη τεχνολογία, περισσότερα κονδύλια και εν τέλει περισσότερους υπαλλήλους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δραστικά αυτά τα φαινόμενα».

Ερωτηθείς αν αυτό θα σημαίνει λιγότερη ελευθερία, λιγότερη δημοκρατία και περιορισμό των Δυτικών αξιών που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόντινκ δεν τρέφει αυταπάτες, το θεωρεί αναγκαίο κακό. «Θέλουμε να ζήσουμε στο εγγύς μέλλον σε ένα αστυνομικό κράτος, όπου ο καθένας θα ελέγχεται από την κυβέρνηση και από την αστυνομία; Λοιπόν, λυπάμαι που πρέπει να το πω, αλλά αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών».

Γνωρίζει φυσικά ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες είναι εξ’ ορισμού αντίθετοι με αυτή την άποψη. Δεν είναι όμως κάτι που του προκαλεί εντύπωση. Διότι και ο ίδιος, όπως λέει, ουδόλως πίστευε στην αστυνομοκρατία, προτού νιώσει στο πετσί του και γνωρίσει καλύτερα, από οποιονδήποτε Ευρωπαίο ίσως, τι ακριβώς σημαίνει Ισλαμικό Κράτος.

The post Ο Βέλγος «Jihadi hunter», που ένα χρόνο πριν είχε προφητέψει το μακελειό στο Παρίσι, προειδοποιεί ξανά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα