Ο Τζιτζικώστας «πονοκεφάλιασε» την ΝΔ – Γρίφος η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης

08:22 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

«Γαία πυρί μειχθήτω» είναι πλέον με μια φράση το κλίμα που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, μετά και τη χθεσινή ρελάνς του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος παρά τις πιέσεις της Συγγρού να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης-όπως έγραψε χθες το koolnews.gr-ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκαλώντας έτσι πονοκεφάλους στη ΝΔ.

Από τη ΝΔ τόνιζαν πως δεν είχαν καμία συμβατική υποχρέωση απέναντι στον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος

είναι διορισμένος περιφερειάρχης και όχι εκλεγμένος από το λαό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γραμματέας του κόμματος, κ. Παπαμιμίκος πρότεινε στον κ. Τζιτζικώστα να κατέβει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και να μην ανακοινώσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Μακεδονία. Όπως αποκάλυψε άλλωστε χθες το koolnews.gr, στη ΝΔ προόριζαν για την Κεντρική Μακεδονία τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ιωαννίδη.

Όπως ανέφερε γαλάζιο στέλεχος, υπάρχει παγωμάρα στη ΝΔ, καθώς δεν περίμεναν ο κ. Τζιτζικώστας να τραβήξει τόσο το σχοινί και επιπλέον δημιουργείται ακόμα ένα πρόβλημα, καθώς ο κ. Ιωαννίδης είχε διαμηνύσει στον Πρωθυπουργό πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη βουλευτική έδρα για να δώσει μια καταδικασμένη μάχη, όπως θεωρείται από πολλούς ο αγώνας κόντρα στον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Έτσι, το πεδίο στην Κεντρική Μακεδονία γεμίζει απότομα, με τη μάχη να γίνεται πιο δύσκολη για τον Γιάννη Ιωαννίδη, αν τελικά ο «Ψηλός» επιλέξει να κατέβει.

Για το Δήμο Θεσσαλονίκης πλέον υπάρχουν δύο σενάρια που αφορούν τρία πρόσωπα. Όπως σημείωνε χθες γαλάζια πηγή, μετά και τη σημερινή ρελάνς Τζιτζικώστα, το κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη είναι πως «ο Μπουτάρης τις έχει τις εκλογές». Έτσι, ένα από τα δυο σενάρια είναι να στηριχθεί ο νυν Δήμαρχος, έστω και διακριτικά, καθώς πίεση προς αυτή την κατεύθυνση ασκεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει τον ίδιο κύκλο επαφών με τον Γιάννη Μπουτάρη και θα τον στηρίξει στη μάχη του να παραμείνει στο δημαρχιακό μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο θα επικρατήσει, σε περίπτωση που δεν πειστούν οι τοπικοί γαλάζιοι για τη χρησιμότητα της διακριτικής στήριξης στον νυν Δήμαρχο, είναι να κατέβει ένα τρίτο πρόσωπο-έκπληξη. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό πως οι σχέσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη, με τον νυν Δήμαρχο είναι από κακές έως ανύπαρκτες και πολλοί γαλάζιοι παράγοντες αναφέρονται στον κ. Μπουτάρη με λόγια διόλου κολακευτικά. Έτσι, προκρίνεται πλέον το όνομα της Έλενας Ράπτη, η οποία είχε ξεκινήσει από την αυτοδιοίκηση, ως δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Πάντως, στις κυλιόμενες μετρήσεις, η κ. Ράπτη δεν είχε πάει πολύ καλά κόντρα στον Γιάννη Μπουτάρη, θεωρείται όμως πως μπορεί να τύχει και της διακριτικής στήριξης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ο νέος μεγαλοπαράγοντας της πόλης. Χθες ακούστηκε και το όνομα της γαλάζιας δημοτικής συμβούλου και πρώην Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Άννας Ευθυμίου, υποψηφιότητα όμως που δεν περπατάει με τίποτα.

Όπως και να έχει, στη συμπρωτεύουσα αλλά και κατ’ επέκταση στην Κεντρική Μακεδονία επικρατεί αναβρασμός μετά την ξαφνική κίνηση Τζιτζικώστα, ο οποίος συσπείρωσε γύρω και του και πολλούς περιφερειακούς συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες, δημιουργώντας έτσι έναν αξιόμαχο μηχανισμό ενόψει της κάλπης του Μαΐου. Το γεγονός πάντως πως δεν δόθηκε χρίσμα στον νυν Περιφερειάρχη δεν θα πρέπει να θεωρείται ανεξάρτητο και με την κόντρα του με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς στη ΝΔ έλαβαν υπ’ όψιν και τον μηχανισμό που διαθέτει ο έκπτωτος Περιφερειάρχης εκτός των άλλων.

Πάντως, η όλη υπόθεση αποτέλεσε πάτημα για την επανεμφάνιση του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος προέβη σε αιχμηρή δήλωση: Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν. Σήμερα ως Αρχηγός της Παράταξης Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της Παράταξης του 52,5% στις εκλογές του 2010, καλώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία, να συνεχίσουν ενωμένοι το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, απερίσπαστοι απ' όσα ακούγονται και γράφονται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάνω απ' όλα η Πατρίδα μας, η κεντρική Μακεδονία, πάνω απ' όλα το συμφέρον των πολιτών. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες» σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα