Ο ΟΗΕ κατηγορεί τους αντάρτες του Νοτίου Σουδάν – Μας κλέβετε την ανθρωπιστική βοήθεια

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατηγόρησε την Τρίτη τον στρατό του Νότιου Σουδάν και τους αντάρτες, στους οποίους ηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος Ρίεκ Μακάρ, ότι κλέβουν τα εφόδια των οχημάτων που προορίζονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Ο Μπαν Κι-μουν έχει θορυβηθεί από την αύξηση του αριθμού των θυμάτων από τις συνεχείς συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν καθώς και από τις αναφορές για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν από πνιγμό στον ποταμό Νείλο στις

14 Ιανουαρίου, 200 άμαχοι στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη χώρα τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΟΗΕ.

«Καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις σε ανθρωπιστικά οχήματα και την κλοπή των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από αμφότερες τις κυβερνητικές και αντικυβερνητικές δυνάμεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση ο Μπαν εκφράζει επίσης τις έντονες ανησυχίες του για την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Νότιο Σουδάν, που αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τους 400.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα