Ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά την Ιαπωνία – Περισσότεροι από 20 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στο λιμάνι της πόλης Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία, ανακοίνωσαν η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και η αστυνομία.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρατηρήθηκε μικρή άνοδος της στάθμης της θάλασσας αλλά δεν υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι.

Η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 22 τραυματίες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι περισσότεροι τραυματίες είναι ηλικιωμένοι που μέσα στον πανικό

τους σκόνταψαν και έπεσαν, όταν τα σπίτια τους σείονταν και τα πράγματα έπεφταν από τα ράφια. Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν μια 74χρονη γυναίκα με κάταγμα αυχένα του μηριαίου οστού στην περιφέρεια Χιόγκο, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού και μια 82χρονη κάτοικο της περιφέρειας Φουκούι με σοβαρό κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, έσπασε ένας αγωγός πόσιμου νερού στην πόλη Αουάτζι, στο ομώνυμο νησί, και κατέρρευσε ένας τοίχος στην Οσάκα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα είπε ότι κατά τα φαινόμενα δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Η εταιρία ηλεκτρισμού Kansai Electric Power ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Οϊ, στο οποίο λειτουργούν οι δύο αντιδραστήρες, οι μοναδικοί που είναι σήμερα σε λειτουργία στην Ιαπωνία.

Ο σεισμός συγκλόνισε όλη τη δυτική πλευρά του μεγάλου νησιού Χονσού σείοντας τα κτίρια στις βιομηχανικές πόλεις της περιοχής Κανσάι, όπου βρίσκεται η Οσάκα και το Κόμπε, το Σάββατο στις 05:33′ τοπική ώρα (23:33′ ώρα Ελλάδος την Παρασκευή) και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα κάτω από το μικρό νησί Αουάτζι στη θάλασσα του Σέτο, κοντά στο Κόμπε. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) εκτίμησε επίσης, το μέγεθος του σεισμού στους 6 βαθμούς, αλλά ανέφερε μικρότερο εστιακό βάθος στα 5,3 χιλιόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα