Μαύρος Οκτώβριος – Τέσσερις φόρους για το ίδιο ακίνητο καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Για τέσσερα διαφορετικά χαράτσια πάνω στο ίδιο ακίνητο καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες μέσα στον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, μέσα στον Οκτώβριο τρέχουν οι πληρωμές τριών εκκαθαριστικών ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), αλλά και για το Ενιαίο Εδικό Τέλος Ακινήτων – ΕΕΤΑ.

Όσοι έχουν μάλιστα και εξοχικό ή δευτερεύουσα κατοικία τότε έχουν κι άλλο πονοκέφαλο καθώς εκτός από τους τρείς ΦΑΠ

που επιβάλλονται φέτος για το σύνολο της περιουσίας (αν ξεπερνά συνολικά τα 200.000 ευρώ σε αντικειμενική αξία), «τιμωρεί» και κάθε ένα ακίνητο ξεχωριστά.

Με τα δεδομένα οικογένειες με ένα σπίτι στην πόλη και ένα εξοχικό, θα χάσουν το λογαριασμό για το τι πληρώνουν και γιατί κάθε εβδομάδα. Και αυτά που θα κληθούν σχεδόν ταυτόχρονα μέσα στη μήνα να πληρώσουν δεν είναι λίγα:

ΦΑΠ του 2011 που εκκρεμείΦΑΠ του 2012 που άρχισε να πληρώνεται μαζί με του 2011ΦΑΠ του 2013, για το οποίο μόλις προχθές απεστάησαν τα εκκαθαριστικά μέσω ίντερνετΕΕΤΑ για το σπίτι στην πόληΕΕΤΑ για το εξοχικό.

Συγκεκριμένα:

Από την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρούν σε διορθώσεις λαθών στο Taxisnet υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων για τα οποία έχει εκδοθεί με λάθη ο ΦΑΠ του 2013, καθώς αρκετοί διαπιστώνουν ήδη πως υπάρχουν πολλά τέτοια.

Παράλληλα, θα δηλώνονται και τα αγροτεμάχια, για να πληρώνουν το2014 και όσοι δεν πλήρωναν φόρο ποτέ ως τώρα για τα ακίνητα αυτά.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα