Κυριακάτικο τραπέζι από το Γιάννη Λουκάκο! Συνταγή για χοιρινό καρέ στο φούρνο

Ιδιαίτερες γεύσεις και ένα πιάτο που σε σέρνει από τη μύτη! Ο Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί χοιρινό καρέ στο φούρνο και σε παροτρύνει να κάνεις το ίδιο…

Υλικά

1 κιλό χοιρινό καρέ με κόκαλο1 κιλό άλμηΕλαιόλαδο

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

10 γραμμ. ελαιόλαδο150 γραμμ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες8 γραμμ. σκόρδο σε σκελίδες, σπασμένο150 γραμμ. κρασί λευκό200 γραμμ. ζωμό κοτόπουλο400 γραμμ. σάλτσα ντέμι γκλας60 γραμμ. μέλι10
γραμμ. μουστάρδα Ντιζόν40 γραμμ. μουστάρδα με κόκκουςΘυμάρι φρέσκοΔενδρολίβανο φρέσκοΑλάτι

Διαδικασία

Μαρινάρουμε το χοιρινό καρέ στην άλμη για 24 ώρες, διατηρώντας στο ψυγείο. Αποσύρουμε από την άλμη και στεγνώνουμε. Λαδώνουμε ελαφρά, τοποθετούμε σε ένα ταψί με σχάρα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι το κρέας να ροδίσει.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140°C και ψήνουμε μέχρι το χοιρινό να έχει εσωτερική θερμοκρασία 62°C. Αποσύρουμε από το ταψί και το διατηρούμε ζεστό.

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί εντελώς.

Βάζουμε το ζωμό και την ντέμι γκλας και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό περίπου (ξαφρίζοντας κατά τη διάρκεια) ή να φτάσει η σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να δώσουν το άρωμά τους στη σάλτσα. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται. Σερβίρουμε, συνοδεύοντας το κρέας.

The post Κυριακάτικο τραπέζι από το Γιάννη Λουκάκο! Συνταγή για χοιρινό καρέ στο φούρνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
αλμη για χοιρινο λουκακος
Τυχαία Θέματα