Κεδίκογλου: Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή – Κάναμε έρευνες πριν τη δολοφονία Φύσσα

Αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αλλά και για την αποκάλυψη του πραγματικού του κόμματος μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για παρακουλουθήσεις. Δεν είναι δυνατόν να το λέμε στην αρχή και μετά να το γυρνάμε στην πλάκα. Δεν μπορούμε να λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας»

είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κεδίκογλου, επισήμανε πως όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στις παρακολουθήσεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είναι «καθόλα νόμιμες», ενώ υπογράμμισε πως πρόκειται για ποινική και όχι πολιτική δίωξη.

«Είναι γεγονός πως η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε από την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έπαιζε με το δήθεν αντισυστημικό της χαρακτήρα. Πριν είχαμε άλλα κρούσματα βίας, κρούσματα εναντίον πολιτικών. Δεν τα εξισώνω, αλλά κάνω μια διαπίστωση. Η βία είχει διεισδύσει σε επικίνδυνο βαθμό μέσα στην κοινωνία. Ο κόσμος έλεγε "θα τους στείλουμε στη βουλή για να δέρνουνε". Επελέγη λοιπόν η τακτική να αντιμετωπιστεί με αμιγώς δικαστικό τρόπο και να βγεί ο πολιτικός μανδύας απ' αυτή την εγκληματική οργάνωση. Να δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή».

Απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστερημένη αντίδραση στις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε ότι έπρεπε να υπάρξει συνδυασμός όλων των υποθέσεων διότι «εδώ υπήρξε απόπειρα κατάλυσης πολιτεύματος και δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί απο μία και μόνο πράξη. Οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, απλώς η δολοφονία του Φύσσα ενήργησε ως καταλύτης για την επιτάγχυνση των διαδικασιών».

Σε ότι αφορά τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εκτίμησε πως θα βρεθεί μια κοινή γραμμή από όλα τα κόμματα, αλλά, όπως σημείωσε, θεωρεί ακατανόητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αρνητικός.

Αυτό που συζητείται, τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, είναι να υπάρξει αναστολή της χρηματοδότησης έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα