Καμικάζι ανατίναξε σχολείο στη Νιγηρία: 47 νεκροί και 79 τραυματίες δείχνουν Μπόκο Χαράμ

Η οργάνωση «είναι αμαρτία η δυτική εκπαίδευση», όπως μεταφράζεται ο όρος Μπόκο Χαράμ, βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πίσω και από τη νέα επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε γυμνάσιο και λύκειο αρρένων της βορειοανατολικής Νιγηρίας με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 47 μαθητών και τον τραυματισμό ακόμη 79.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης πριν

από την έναρξη των μαθημάτων, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο καθηγήτρια και γιατρός, σε λύκειο της Πότισκουμ, της οικονομικής πρωτεύουσας της Γιόμπε - μιας από τις τρεις πολιτείες του βορρά οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης από τον Μάιο του 2013 στο πλαίσιο των προσπαθειών των αρχών να τερματίσουν τη δράση της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τη στιγμή της έκρηξης οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το καθημερινό πρωινό διάγγελμα του διευθυντή του σχολείου. Μεταξύ τους ήταν και ο καμικάζι ο οποίος κατάφερε να μπει στο χώρο του σχολείου φορώντας στολή μαθητή.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε μεταφέρει τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων στο νοσοκομείο. Υπάρχουν κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι και είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters δάσκαλος του σχολείου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Εξακολουθούμε να δεχόμαστε θύματα από το σχολείο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εδώ», είπε γιατρός του πλησιέστερου νοσοκομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σε σχολεία είναι συχνό φαινόμενο στη βόρεια Νιγηρία. Η οργάνωση χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη χώρα - τη μεγαλύτερη οικονομία στην Αφρική και κυρίαρχο πετρελαιοπαραγωγό κράτος.

The post Καμικάζι ανατίναξε σχολείο στη Νιγηρία: 47 νεκροί και 79 τραυματίες δείχνουν Μπόκο Χαράμ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα