«Καμπανάκι» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Η Ευρώπη μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση

20:10 1/3/2016 - Πηγή: KoolNews

«Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε μόνη της», διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε έκθεσή της, εκτιμώντας ότι στην Ευρώπη πέρασαν περισσότεροι από 130.000 πρόσφυγες στο πρώτο δίμηνο του 2016.

Στο κείμενο αναφέρει τις τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, καταλύματα και νερό και προειδοποιεί για τον κίνδυνο έκρηξης της βίας από τις ολοένα αυξανόμενες εντάσεις.

Καταγγέλλει τη συσσώρευση 24.000 προσφύγων στην

Ελλάδα, καθώς και την απουσία συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων και την επιβολή νέων συνοριακών περιορισμών που αντιβαίνουν στο νόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, 131.724 άνθρωποι πέρασαν το πρώτο δίμηνο του έτους 2016 από τη Μεσόγειο, ξεπερνώντας ήδη τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Οι ελληνικές αρχές αντέδρασαν δημιουργώντας δύο καταυλισμούς στην Ειδομένη, χωρητικότητας 12.500 ανθρώπων και ένα ακόμα σημείο. Η UNHCR συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών», αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία γίνεται λόγος για καλύτερο συντονισμό και ενίσχυση των ελληνικών αρχών.

The post «Καμπανάκι» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Η Ευρώπη μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα