Η Τράπεζα Κύπρου επιβεβαιώνει τη μεταφορά στη Marfin Bank

Τη μεταφορά από την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ Sucursala Romania («υποκατάστημα Ρουμανίας») στη Marfin Bank (Romania) SA συγκεκριμένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, συμπεριλαμβανόμενων των πλείστων καταθέσεων πελατών της, συγκεκριμένων δανείων και σχετικών εξασφαλίσεων, καθώς και μετρητών και άλλων ρευστών διαθεσίμων, συμφώνησε, στις 25

Απριλίου, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με βάση τη συμφωνία, στοιχεία ενεργητικού, ύψους 82 εκατ. ευρώ, καταθέσεις, ύψους 77 εκατ. ευρώ, καθώς και το προσωπικό, που σχετίζεται με τους πελάτες αυτούς, έχουν μεταφερθεί στη Marfin Bank (Romania) SA.

Το υποκατάστημα Ρουμανίας επαναλειτούργησε σήμερα, με τη συνήθη άσκηση τραπεζικών εργασιών και την εξυπηρέτηση πελατών, των οποίων οι συμβάσεις δεν έχουν μεταφερθεί σε Marfin Bank (Romania) SA. Το υποκατάστημα λειτουργεί στο Βουκουρέστι, Dorobanti Branch, Calea Dorobantilor nr. 187B, sector 1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνίες με πελάτες, που δεν έχουν μεταφερθεί, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται, σύμφωνα με τους υφιστάμενους όρους τους. Όπως επισημαίνεται, στις περιπτώσεις όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές, λόγω της αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος Ρουμανίας μεταξύ 1-25 Απριλίου 2013, θεωρείται ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί οποιοδήποτε πιστωτικό γεγονός με βάση τις συμφωνίες πελατών του υποκαταστήματος Ρουμανίας.

Από τις 26 Απριλίου 2013, τα υπόλοιπα σημεία εξυπηρέτησης πελατών του υποκαταστήματος Ρουμανίας έχουν κλείσει. Όλοι οι ιδιώτες πελάτες, καθώς και συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα των πιο πάνω σημείων εξυπηρέτησης θα εξυπηρετούνται από τη Marfin Bank Romania SA.

Η πιο πάνω μεταφορά έχει πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία και με όρους, που έχει εγκρίνει η Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα