Η Τουρκία δεν επέτρεψε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη

22:10 1/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, καθώς δεν επέτρεψε την προσγείωση και απογείωση του ελικοπτέρου της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο και από το νησί της Μυτιλήνης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν προέβλεπε να φτάσει στο ελληνικό νησί του Αιγαίου, αλλά η Άγκυρα

αντέδρασε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη. Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, θα έφτανε στις 6 Μαρτίου στη Μυτιλήνη και από εκεί θα απογειωνόταν με νατοϊκό ελικόπτερο, για να επιβιβαστεί στη γερμανική ναυαρχίδα «Βόννη», η οποία μετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που έχει καταπλεύσει στο Αιγαίο, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων και στον εντοπισμό των διακινητών.

Είχε προηγηθεί αρνητική απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν να επισκεφθεί τα παράλια της χώρας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τη δράση των διακινητών.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας εντασσόταν στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, από την Τουρκία, στην οποία έχει ενεργοποιηθεί και το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας. Πλέον αναμένεται η αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου, ανάλογο επεισόδιο καταγράφηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν το αεροσκάφος του Έλληνα πρωθυπουργού θέλησε να ανεφοδιαστεί στο νησί της Ρόδου, με την Άγκυρα να αντιδρά. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, διαφοροποιώντας ολοκληρωτικά το πρόγραμμά πτήσης του.

The post Η Τουρκία δεν επέτρεψε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα