Η Ωραία Κοιμωμένη έπεσε θύμα βιασμού κι η Σταχτοπούτα θύμα απιστίας [βίντεο]

Σε περασμένες δεκαετίες, τότε που δεν υπήρχε τηλεόραση, οι άνθρωποι έφτιαχναν ιστορίες για να δίνουν τα διδάγματα τους στα παιδιά, να τους ξυπνούν συναισθήματα που θα τους χρειαστούν στο μέλλον της ζωής τους και να περνάνε και κάπως ευχάριστα την ώρα τους. Το «ευχάριστα» βέβαια είναι αρκετά σχετικό.

Όλοι μας μεγαλώσαμε με τα παραμύθια της Disney, τα είδαμε άπειρες φορές όταν ήμασταν μικρά και πολλές φορές τα βλέπουμε και μεγάλοι. Τα περισσότερα παραμύθια όμως δεν ήταν αυθεντικά, πρωτότυπα της Disney, αλλά ήταν εξευγενισμένες ιστορίες από παραμύθια που ειπώθηκαν αρκετά χρόνια πριν σε κάποιο σημείο του κόσμου και γράφτηκαν και σε βιβλίο. Θύτες στα περισσότερα εξ αυτών ήταν φυσικά οι αδελφοί Γκριμ και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Και οι ιστορίες τους δεν ήταν και τόσο παιδικές όσο τις παρουσίασε η Disney. Το Top Trending, ένα δημοφιλές κανάλι στο Youtube, ετοίμασε ένα βίντεο, όπου μιλάει για τις καταβολές 5 ιστοριών της Disney. Σταχτοπούτα, Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη, Κοκκινοσκουφίτσα, Μικρή Γοργόνα. Πέντε περιπτώσεις που δίδαξαν ότι η αγάπη νικάει πάντα.

Μούφες κυρίες και κύριοι. Στις πραγματικές ιστορίες των πέντε περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων βιασμός, παιδοφιλία, δολοφονία, απονενοημένες πράξεις, ερωτική ωδύνη που οδηγεί στο θάνατο.

The post Η Ωραία Κοιμωμένη έπεσε θύμα βιασμού κι η Σταχτοπούτα θύμα απιστίας [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα