Γιατί το ISIS θέλει να μισήσεις του Μουσουλμάνους

Έχουν περάσει κιόλας 14 ολόκληρα χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, στην καρδιά της αμερικανικής οικονομίας, από την Αλ Κάιντα και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Τότε η Δύση αποφάσισε να αντιταχθεί στην εξάπλωση των τζιχαντιστών. Μήπως όμως αυτό ήθελαν και θέλουν οι τρομοκράτες;

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Αμέσως μετά τις 11/9 η γαλλική εφημερίδα Le Monde,

κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Nous sommes tous Américains », δηλαδή «Είμαστε όλοι Αμερικανοί», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την θλίψη, την συμπαράσταση, τον πόνο του γαλλικού λαού απέναντι στην τραγωδία που έζησαν οι ΗΠΑ. Σήμερα στο 2015, ολόκληρος ο Δυτικός Κόσμος ακολούθησε το παράδειγμα της Le Monde προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του στον γαλλικό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Για άλλη μία φορά οι τρομοκράτες δεν επιτέθηκαν σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό στόχο, αλλά στόχευσαν θέατρα, μπαρ, εστιατόρια, αθλητικά γεγονότα και τυχαίους περαστικούς γεγονός που υποδεικνύει ότι ήθελαν να πλήξουν τον δυτικό τρόπο ζωής και της έκφρασης και διασκέδασης στην καθημερινότητα.

Η 11 Σεπτεμβρίου του 2001 θα είναι για τους ιστορικούς του μέλλοντος ένα ορόσημο καθώς από τότε άλλαξε η αντιμετώπιση της Δύσης σε θέματα ασφάλειας, προσωπικών ελευθεριών αλλά και προστασίας. Όπως και τότε όπου κάθε αραβικής εμφάνισης άνδρας στοχοποιήθηκε, έτσι και σήμερα βλέπουμε τους -πραγματικούς- πρόσφυγες γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα. Ευρωπαϊκές χώρες χτίζουν φράχτες, άλλες σκέφτονται να αναθεωρήσουν την ζώνη Σένγκεν, ενώ αυστηροποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ είπε με στιβαρότητα «Η Γαλλία θα είναι αμείλικτη απέναντι στους βαρβάρους του ISIS», ενώ επικαλέστηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία το άρθρο 42.7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το οποίο απαιτεί την αρωγή των χωρών μελών της ΕΕ λόγω της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε στο έδαφός της. Ένα κάλεσμα στο οποίο ομόφωνα ανταποκρίθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Γαλλίας.

Την ίδια ώρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού Ωκεανού, οι Ρεπουμπλικανοί επιτίθενται στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα για τους χειρισμούς του στο θέμα της Συρίας, αλλά και στις διαδικασίες υποδοχής προσφύγων από την Συρία. Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ανακοινώσουν πως δεν θα δεχθούν κανέναν πρόσφυγα από την Συρία, ενώ άλλοι έφτασαν ακόμα περισσότερο στα άκρα λέγοντας ότι θα τεθούν θρησκευτικά κριτήρια στην υποδοχή προσφύγων, εγκρίνοντας τους Χριστιανούς και απορρίπτοντας τους Μουσουλμάνους. Η αντίδραση του Ομπάμα ήταν άμεση. Από την Τουρκία όπου βρισκόταν τόνισε: «Όταν ακούω ορισμένους να λένε πως θα δεχθούν Χριστιανούς και όχι Μουσουλμάνους, όταν ακούω πολιτικούς ηγέτες να θέτουν θρησκευτικά κριτήρια για τους ανθρώπους που φεύγουν από τις χώρες τους που δοκιμάζονται από πόλεμο, αυτό είναι ντροπιαστικό. Αυτό δεν είναι αμερικανικό. Δεν έχουμε θρησκευτικά κριτήρια στην συμπόνια μας».

Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ωραίο ντιμπέιτ για το εάν ο Ομπάμα έχει δίκιο ή άδικο, όμως τα γεγονότα τρέχουν γρηγορότερα από εμάς και δείχνουν πως η Ισλαμοφοβία της Δύσης είναι βούτυρο στο ψωμί του ISIS. Πώς; Οι ίδιοι το αποδέχονται μέσα από τα κείμενά τους. Συγκεκριμένα στο περιοδικό του ISIS με το όνομα Νταμπίκ [Διαβάστε ΕΔΩ για ποιο λόγω αυτό το όνομα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους τζιχαντιστές], επιδοκιμάζουν δηλώσεις του Τζορτζ Μπους αμέσως μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στις οποίες ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος έλεγε: «Είστε είτε μαζί μας είτε με τους τρομοκράτες». Και συμπληρώνουν οι τζιχαντιστές του ISIS σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό thenation.com: «Έχει δίκιο ο Μπους, είστε είτε με τους σταυροφόρους είτε με το Ισλάμ».

Το ISIS έχει τραφεί από τον φόβο και τον αντιδυτικισμό. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός πως το ISIS είναι γέννημα-θρέμα της αμερικανικής επεμβατικότητας στην Μέση Ανατολή η οποία βοήθησε τον εξτρεμισμό να αναπτυχθεί και να ωθήσει ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα πλέον να χάσουν αφού οι χώρες τους διαλύθηκαν, να στραφούν στο μόνο που τους απέμεινε: τον θρησκευτικό φανατισμό. Άλλωστε όπως φαίνεται και από την ρητορική και τις πρακτικές των τζιχαντιστών, το ISIS έχει για αρχή έναν και μόνο σκοπό. Να εξαφανίσει αυτήν την «γκρίζα-ζώνη» που υπάρχει στην Δύση. Την «γκρίζα-ζώνη» στην οποία συμβιώνουν αρμονικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι με απώτερο στόχο όλοι οι απογοητευμένοι από την Δύση Μουσουλμάνοι να «κουρνιάσουν» στην σκοτεινή αγκαλιά του ISIS.

Μετά τα τελευταία γεγονότα φάνηκε πλέον στην Δύση πως ο πόλεμος στην Συρία θα πρέπει να λήξει γιατί όσο οι συγκρούσεις εντείνονται όσο η Συρία καταστρέφεται ο τρόμος, ο φόβος και ο φανατισμός επεκτείνονται όλο και περισσότερο δημιουργώντας συνθήκες εύφορου εδάφους για καλλιέργεια τζιχαντιστών και σε άλλες περιοχές από αυτές που δρουν σήμερα.

Ομπάμα και Πούτιν είχαν μία εκτενή συζήτηση στην οποία σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας υπάρχει η κατ αρχήν διάθεση συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ISIS. Και για να λέμε και τα ειρωνικά της Ιστορίας, εν τέλει ίσως ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν κριθεί ως τόσο κακό παιδί όσο τον είχε εμφανίσει η Δύση πριν από μερικά χρόνια. Μέχρι δηλαδή να δει και τα χειρότερα.

The post Γιατί το ISIS θέλει να μισήσεις του Μουσουλμάνους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα