Φίλης: Σχήμα λόγου οι πενταροδεκάρες, αλλά όποιος δίνει 7000 ευρώ μπορεί να δώσει άλλα 700

Ο Νίκος Φίλης επανήλθε στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με νέες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με την πλευρά των δανειστών:

«Έχουμε ανακοινώσει τη δική μας πρόθεση, σύντομα θα υπάρξει συνεννόηση και με την πλευρά της Κομισιόν και με την πλευρά των πιστωτών. Η Κομισιόν προφανώς θα μας πει τη δική της άποψη γιατί το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι σημαντικό αφού αφορά κάποιες χιλιάδες πολίτες».

Ο κ. Φίλης μπορεί να χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα, στη συνέχεια όμως χρησιμοποίησε τη γνωστή ρητορική περί προνομιούχας μειοψηφίας:

«Είναι αντιστροφή των ιεραρχήσεων να συζητούμε τόσο καιρό αυτό το θέμα και όχι το μείζον που είναι η ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο -και δικαίωμά του- προφανώς το πηγαίνει για πολλούς λόγους».

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι αναλαμβάνει το κόστος της συγκεκριμένης επιλογής και τόνισε ότι οι περίφημες «πενταροδεκάρες» ήταν σχήμα λόγου, επαναλαμβάνοντάς την άποψή του ότι «όποιος μπορεί να δώσει 7.000 τον χρόνο μπορεί να δώσει και άλλα 700 ευρώ».

The post Φίλης: Σχήμα λόγου οι πενταροδεκάρες, αλλά όποιος δίνει 7000 ευρώ μπορεί να δώσει άλλα 700 appeared first on KoolNews.

Keywords