Έβαλαν Φυσική στην Α’ Γυμνασίου χωρίς να υπάρχει βιβλίο – Δείτε το νέο πρόγραμμα για Γυμνάσιο-Λύκειο

Μετά από καθυστερήσεις, «κόψιμο» και «ράψιμο» μαθημάτων και έγγραφα που... κυκλοφορούσαν ανεπίσημα στην Περιφερειακές Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε και αναρτήθηκε, το εφετινό ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.

Όπως διευκρινίζεται, η ισχύς του νέου ωρολογίου προγράμματος ισχύει με τις αλλαγές που γίνονται μόνο για την Α' Γυμνασίου, οπότε για την Β΄και την Γ' Γυμνασίου ισχύει το παλαιό πρόγραμμα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι επανέρχονται στην τάξη, μαθήματα που διαρροές ήθελαν να καταργούνται από τη διδασκαλία. Συγκεκριμένα, η Βιολογία επιστρέφει στην Α' Γυμνασίου, η Μουσική και το μάθημα των Καλλιτεχνικών θα διδάσκονται σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου -και όχι μόνο στην πρώτη- και η Τεχνολογία θα κατέχει μία διδακτική ώρα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου. Τα Θρησκευτικά, επίσης, παραμένουν δίωρο μάθημα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Παράλληλα και όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, υπάρχει ένα νέο μάθημα στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής στην Α΄ Γυμνασίου για το οποίο δεν υπάρχει βιβλίο καθώς δεν έχει γίνει καμία κίνηση συγγραφής του.

Όσον αφορά τις ξένες γλώσσες, η διδασκαλία τους περιορίζεται σε δύο ώρες στο Γυμνάσιο (τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη γλώσσα), ενώ στο Λύκειο επιλέγεται μόνο μια γλώσσα, γεγονός που αναγκαστικά θα στείλει τους μαθητές σε φροντιστήρια, αφού στις ημέρες μας τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας είναι απαραίτητα, παρά τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της Α΄ τάξης του Γενικού ΛυκείουΩρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄ και Β΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού ΛυκείουΩρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Ημερησίου ΓυμνασίουΩρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα