Έτσι συνέλαβαν τον Τομπούλογλου – Κατέρρευσε την ώρα της σύλληψής του

Για εκβίαση και παθητική δωροδοκία συνελήφθη ο 54χρονος Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, μετά από διαγωνισμό.

Παράλληλα,

συνελήφθη και 40χρονος συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Σήμερα δε το μεσημέρι παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος προέδρου της διαφημιστικής, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια ο συλληφθείς παρέδωσε τα χρήματα στο συνεργό του. Και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ.Τομπούλογλου. Μάλιστα όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα το αρχικό ποσό που ζητούσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου ήταν 30.000 ευρώ αλλά με το «παζάρι» συμφώνησαν τελικά στα 25.000

Σύμφωνα δε με πληροφορίες η αστυνομία έχει στη διάθεσή της αρκετό οπτικοακουστικό υλικό από την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο. Ακόμη και βίντεο από την παράδοση των 25.000 ευρώ σε βαλίτσα!

Keywords
Τυχαία Θέματα