Έκπληξη από τον Πέτρο Συρίγο! Συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Η περίοδος της νηστείας έχει ξεκινήσει και ο ταλαντούχος σεφ Πέτρος Συρίγος σου δίνει νόστιμες προτάσεις. Σήμερα, φτιάχνει κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά και με κουβερτούρα.

Υλικά

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα1 ½ φλιτζ. αλεύρι φαρίνα½ φλιτζ. ζάχαρη¼ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας½ φλιτζ. σκόνη κακάο3 κουταλάκια του γλυκού
μπέικιν πάουντερ¼ φλιτζ. λάδι καρύδας1 φλιτζ. γάλα καρύδας2 βανίλιες σκόνη

Για το γλάσσο σοκολάτας

40 γραμμ. γάλα καρύδας80 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία

Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάλτε τη σε μπαίν μαρί να λιώσει ή σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη για 2 λεπτά στο φουρνάκι μικροκυμάτων και αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά.

Ενώστε τα στερεά με τα υγρά υλικά και προσθέστε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε φορμάκια ή μια μεγάλη φόρμα κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αν τα βάλετε σε μικρά ψήστε για 20 λεπτά, αν τα βάλετε σε μεγάλη φόρμα ψήστε για 40΄λεπτά.Όταν είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει καλά.

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ή φουρνάκι μικροκυμάτων λιώστε για 2΄τη σοκολάτα με το γάλα. Περιχύστε το κέικ με το ζεστό γλάσσο σοκολάτας και είναι έτοιμο.

The post Έκπληξη από τον Πέτρο Συρίγο! Συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
συριγος νηστισιμο κεικ
Τυχαία Θέματα