Είναι τελείως τρελοί: Nitro Circus The Movie

10:00 2/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Λάσπη και κότσια. Χωρίς κασκαντέρ, χωρίς προστατευτικά δίχτυα και με άπειρο ρίσκο, στην πρώτη ταινία που υμνεί τους γεννημένους adrenalin junkies.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Ακόμα και όταν δεν μου έρχεται στο μυαλό το όνομα του θυμάμαι το αλλαντικό που λέγεται παστράμι και τσουπ, να τος ο Travis Pastrana. Αν δεν τον έχεις ακούσει είναι πολυπρωταθλητής Αμερικής σε αγώνες moto cross, μιλάμε για τεράστιο ταλέντο

και γεννημένος για το ρίσκο. Τώρα μαζί με μερικούς ακόμα τρελούς γύρισαν μια ταινία που επαναπροσδιορίζει την έννοια της πίστης.
Πρέπει να δεις τι κάνουν τα παλικάρια για να το πιστέψεις. Πηδάνε απο κτίρια, κάνουν χαβαλέ με ότι επικίνδυνο μπορει να φανταστεί κανονικός άνθρωπος, δείχνουν τους μώλωπες και σκάνε στα γέλια. Χαζό παιδί χαρά γεμάτο που λέει και ο λαός, μόνο που μαζί με την φαινομενική άγνοια κινδύνου και το vivere pericolosamente υπάρχει και μια ωραία στρωμένη μπίζνα. Το Nitro Circus πριν γίνει η ταινία της οποίας το trailer θα δεις, είχε προλάβει να γίνει τηλεοπτικό show, αν θυμάμαι καλά και στο MTV για κάποια χρόνια, όπου οι τρελοί γύρναγαν σε διάφορες χώρες σαν περιφερομενο τσίρκο και έκαναν τα δικά τους γεμιζοντας στάδια. Μου αρέσουν και τα ονόματα που το βάφτιζαν κάθε φορά. “Southern Discomfort”, “Jamaican me Crazy“, “Wellcome to Pastranaland” και διάφορα τέτοια που δείχνουν πως υπάρχει τρελό κέφι στην ομάδα.

Σε μια εποχή που το κλασικό τσίρκο είναι τρελά ντεμοντέ και τα κακόμοιρα τα ζωάκια δεν σου φταίνε σε τίποτα, το Nitro Circus μοιάζει με αντίστροφο μπιχεβιορισμό. Τώρα είναι οι άνθρωποι που παραγουν το θέαμα, όχι οι τίγρεις.  Η ταινία όπως καταλαβαίνεις έχει δυο τινά. Ή θα σε κάνει να μείνες με το στόμα ανοιχτό  ή στο τέλος θα νομίζεις πως είσαι μεγάλη κότα που τρεμεις ακόμα και στην ιδέα της σούζας. Και μια φιλική συμβουλή. Τα παιδιά είναι άκρως μιμητικά πλάσματα και το τελευταίο που θες να δεις είναι το καμάρι σου να πιστέψει πως είναι ο νέος Pastrana. Και να καταλήξει παστράμι.

Διαβάστε ακόμα:

* Η κόντρα. Με “Η” κεφαλαίο.

* Έξι λέξεις μόνο

* License to kill

Keywords
Τυχαία Θέματα