Είμαστε παντού: 3.000 Έλληνες έχουν κάνει «απόβαση» στο Κατάρ

Μια οργανωμένη και δημοφιλή κοινότητα έχουν δημιουργήσει στο Κατάρ οι 3.000 Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει εκεί.

Πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, πιλότοι, αεροσυνοδοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, υπεύθυνοι διοργάνωσης αθλητικών αγώνων έκαναν «απόβαση» στην αραβική χώρα, όπου οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Μουντιάλ το 2022 είναι πυρετώδεις.

Περίπου τρεις χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν μετακομίσει στο Κατάρ, καθιστώντας την ελληνική κοινότητα υπολογίσιμη, αλλά και εξαιρετικά δημοφιλή

όπως αναφέρει η Καθημερινή, χάρη στο δυνατό brand name της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο.

Ηδη στην περιοχή δραστηριοποιούνται τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που λειτουργούν ως «γέφυρα» για τη μετάβαση Ελλήνων μηχανικών στο εμιράτο.

Υποδειγματική είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, που του έχουν μείνει «προίκα» από τους Πανασιατικούς Αγώνες του 2006. «Σχεδόν κάθε βδομάδα υλοποιούνται αθλητικά δρώμενα, από ιππικούς αγώνες έως αγώνες κρις κραφτ». Παράλληλα, όμως, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ οραματίζεται το εμιράτο να μετατραπεί σε βάθος χρόνου και σε Μέκκα του πολιτισμού. Αν το «στοίχημα», που έχει αναλάβει εν πολλοίς η φιλότεχνη κόρη της οικογένειας, πετύχει, μπορεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και σε άλλους τομείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα