Εφτάψυχος σαν γάτα!- Σταμάτησε επτά φορές η καρδιά του κι όμως έζησε

Ένας 54χρονος άνδρας μαζί με τη γυναίκα του βρίσκονταν για διακοπές στο νησί της Σκιάθου. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (28/8), ο 54χρονος ένιωσε έντονη δυσφορία και πόνους στο στήθος. Η γυναίκα του σοκαρισμένη κάλεσε το ΕΚΑΒ και έφθασε άμεσα ασθενοφόρο στο σημείο, μέσα στο οποίο βρισκόταν, ο γιατρός και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Νίκος Σακελλαρόπουλος.

Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να καταφέρουν να σώσουν τον ασθενή που είχε υποστεί οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του χορηγήθηκε

αντιπηκτική αγωγή και συνδέθηκε με τον καρδιογράφο και το μόνιτορ που καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς. Σύμφωνα με το newsit.gr η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη με αποτέλεσμα να σταματήσει η καρδιά του 7 φορές μια εκ των οποίον διήρκησε 1,5 λεπτό!

«Τα Κέντρα Υγείας πρέπει να ενισχυθούν και όχι να εγκαταλειφθούν από το Υπουργείο Υγείας» δήλωσε στο Newsit ο γιατρός που έσωσε τον ασθενή.

Με σύμμαχο την ψυχραιμία, έναν απιδινωτή και τους συνεργάτες του, ο γιατρός έδωσε αλλεπάλληλες μάχες με τον θάνατο και κατάφερε να σώσει τον εφτάψυχο ασθενή.

"Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό" λέει ο φύλακας - άγγελος του 54χρονου στο newsit.gr

O Νίκος Σακελλαρόπουλος υπηρετεί σε αυτό το πόστο τα τελευταία 8 χρόνια και δήλωσε με ταπεινοφροσύνη: «κάναμε μόνο το χρέος μας, σταθεροποιήσαμε τον ασθενή ο οποίος στη συνέχεια διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Βόλου»

Η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για τα Κέντρα Υγείας και να μην υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς και υγειονομικό υλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα