«Δεν αντέχω τον άδικο διασυρμό. Να προσέχετε τα παιδιά μου», είπε και αυτοκτόνησε!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν η σύζυγος του Λεωνίδα Τζανή αντικρίσει το τραγικό θέαμα στο υπόγειο του σπιτιού τους. Τι σχέση έχει ο ΣΔΟΕ με την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και γιατί πληροφορίες λένε πως έπασχε από κατάθλιψη.

Ο Λεωνίδας Τζανής

μόλις πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό με τη δημοσιοποίηση της λίστας των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, ότι τελούσε υπό έρευνα του ΣΔΟΕ. Η έρευνα, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και ακόμα βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες», καθώς υπήρχε ζήτημα αποκρυφθέντων εισοδημάτων.

Τρίτη και την Τετάρτη είχε μάλιστα προγραμματισμένο ραντεβού με το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και παρότι η υπόθεσή του δεν χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα σοβαρή, ο ίδιος φέρεται να ήταν εξαιρετικά προβληματισμένος και αγχωμένος για το σούσουρο γύρω από το όνομά του στην τοπική κοινωνία.

Κοντινοί του άνθρωποι μάλιστα λένε σήμερα ότι η σκέψη της αυτοκτονίας βασάνιζε το μυαλό του εδώ και καιρό ενώ ανατριχίλα προκαλεί η πληροφορία ότι είχε εκφράσει σε τουλάχιστον δύο φιλικά του πρόσωπα την πρόθεσή του αυτή.

«Δεν μπορώ, δεν αντέχω να διασυρθεί το όνομα μου άδικα για δεύτερη φορά. Θα δώσω τέλος στη ζωή μου» φέρεται να είχε πει σε φιλικό του πρόσωπο την περασμένη Παρασκευή, ενώ στην προσπάθεια του τελευταίου να τον αποτρέψει, του είπε: «Μην λες ανοησίες. Θα έρθω από τον Βόλο το Σαββατοκύριακο να τα πούμε». «Δεν θα με προλάβεις» απάντησε ο Λεωνίδας Τζανής. «Να προσέχετε τα παιδιά μου».

Πληροφορίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας λένε πως ο πρώην υφυπουργός υπέφερε από βαριά κατάθλιψη αλλά παρά τις προσπάθειες συγγενών και φίλων να τον πείσουν να απευθυνθεί σε έναν γιατρό εκείνος έλεγε πως δεν υπήρχε λόγος και κλεινόταν ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του. Ακόμη και πριν την αποκάλυψη της λίστας των 36 όπου περιλαμβάνεται το όνομά του, η ψυχολογία του δεν ήταν καθόλου καλή καθώς φέρεται να ένιωθε εκτός πολιτικής αρένας πλέον και απομονωμένος από τον δημόσιο βίο της χώρας.

Λίγες ώρες πριν απαγχονιστεί κάλεσε μάλιστα έναν καλό του φίλο στο σπίτι και του εκμυστηρεύτηκε την απόφασή να βάλει τέρμα στη ζωή του. Ο λόγος για τον οποίο θέλησε να μιλήσει στον φίλο του ήταν η αγωνιώδης αναζήτηση μιας επιβεβαίωσης ότι όταν εκείνος φύγει θα υπάρχει κάποιος πίσω να προστατεύει τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του (ηλικίας 21 και 18 ετών)…

Ενδεικτική της ψυχολογίας του είναι και η συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουμιώτη λίγη ώρα πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα (οι πληροφορίες λένε πως κρεμάστηκε από το καλώδιο της τηλεόρασης), όπως ο ίδιος ο δημοσιογράφος και παλιός συμμαθητής του Λεωνίδα Τζανή αποκαλύπτει:

“Μου τηλεφώνησε για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες και με τον ίδιο καταθλιπτικό τόνο στην φωνή, άρχισε να με ρωτάει διάφορα περίεργα:

Λ.Τ: Γεια σου Γιώργο, ο

Keywords
Τυχαία Θέματα