Χιόνια στην Αττική το Σάββατο – Τσουχτερό κρύο, αναλυτικά ο καιρός

Τσουχτερό κρύο, παγετός και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για το Σάββατο, σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά σε Τρίκαλα και η Καρδίτσα.

Το κύμα κακοκαιρίας, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, ξεκίνησε ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής στις ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ χιόνισε και στο χιονοδρομικό του Πηλίου καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Εκτός

από τα ορεινά, όπου αναμένεται να χιονίσει το Σάββατο, για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ το πρωί στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Χιόνια στην Πάρνηθα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα (πάνω από 1.200μ). Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία-Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μπορόφ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν επίσης παροδικές νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από 1300μ). Τη νύχτα οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη. Άνεμοι: βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Νεφώσεις

Τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε ακόμα: Νέα γκάφα Τσίπρα: Μπέρδεψε και την παράσταση του Λαζόπουλου

The post Χιόνια στην Αττική το Σάββατο – Τσουχτερό κρύο, αναλυτικά ο καιρός appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα