Αντιπαράθεση των «Παραπολιτικών» με συνεργάτες του Αβραμόπουλου για σκάνδαλο στον χώρο της υγείας

Νέα κόντρα στο πολιτικό σκηνικό αρχίζει μεταξύ του ομίλου «Παραπολιτικά» και της πλευράς του επιτρόπου Μετανάστευσης της Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλου, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr, σύμφωνα με το οποίο συνεργάτες του πρώην υπουργού φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο χρηματισμού από εργολάβο υπηρεσιών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η πληροφορία που αποκαλύπτει το Parapolitika.gr

σύμφωνα με την οποία δυο εκ των στενότερων συνεργατών πρωτοκλασάτου Έλληνα πολιτικού, έχουν κληθεί και απολογούνται σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα για υπόθεση χρηματισμού. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο, εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 600.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας. Πρόκειται για τεράστιο θέμα, αφού η εισαγγελέας που έχει καλέσει για απολογία τους δυο στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού της ΝΔ, έχει ενδείξεις ότι τα χρήματα είχαν ως τελικό αποδεκτή τον γαλάζιο πολιτικό. Μιλάμε για τεράστιο θέμα που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, αφού εμπλέκει έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής».

Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του ομίλου Παναγιώτης Τζένος επανήλθε με παρέμβασή του στην εκπομπή Live News του τηλεοπτικού σταθμού Ε, όπου ανέφερε πως «στην δικαιοσύνη εκλήθησαν να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία δύο συνεργάτες γαλάζιου υπουργού. Ο ένας διατέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου ενώ ο άλλος ήταν νομικός σύμβουλος του υπουργού. Και οι δύο παραμένουν στενοί συνεργάτες του στελέχους της ΝΔ και σήμερα από διαφορετικά πόστα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Τζένου « η υπόθεση ξεκινά με την ανάθεση έργου σε νοσοκομείο της Αττικής κόστους 600.000 ευρώ. Η δουλειά δόθηκε σε εργολάβο ο οποίος παρέδωσε το έργο αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ ενώ ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει έδωσε μίζες για να πάρει την δουλειά. «Ο συγκεκριμένος εργολάβος την περίοδο υπουργίας του γαλάζιου στελέχους έιχε αναλάβει πλήθος κατασκευαστικών έργων στον τομέα της υγείας. Η διοικήτρια του νοσοκομείου στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις προκειμένου το έργο να δοθεί στον συγκεκριμένο εργολάβο».

Πάντως, η πλευρά Αβραμόπουλου, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων, αποφάσισε να απαντήσει, με επίσημη δήλωση του στενού συνεργάτη του κ. Αβραμόπουλου Αριστείδη Καλογερόπουλου, ο οποίος φέρεται να είναι ο εις εκ των δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση. Ο κ. Καλογερόπουλος διαψεύδει διαρρήδην τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση και εξηγεί πως «τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν ανακριβειών, είναι ανυπόστατα, ψευδή και συκοφαντικά και όλα αυτά που αναφέρονται δεν υφίστανται. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι εκλήθην σήμερα από την ανακρίτρια πρωτοδίκη του ν. 04022, να καταθέσω σε υπόθεση νοσοκομείου που εκκρεμεί από το 2008-9 και που αφορά παράνομη ανάθεση έργων ευπρεπισμού των χώρων υποδοχής νοσοκομείου χωρίς καμία απολύτως καταβολή ποσού, την οποία εγώ ο ίδιος απέτρεψα και σταμάτησα με δική μου απόφαση το 2009 όταν ενημερώθηκα αρμοδίως ότι έχουν παρατηρηθεί παρατυπίες και παρανομίες».

Με άλλα λόγια, ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όχι μόνο απορρίπτει τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση, αλλά προσθέτει πως ήταν και αυτός που αποφάσισε να σταματήσει τον διαγωνισμό, κατόπιν ενημέρωσης για παρατυπίες. «Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται είναι άκρως προσβλητικό, αναληθές, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Καλογερόπουλου.

Συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου κάνουν λόγο για «ανυπόστατη ιστορία» και «μυθεύματα», μιλώντας στο KoolNews.gr, με τα Παραπολιτικά να δεσμεύονται πως θα επανέλθουν στο σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας.

The post Αντιπαράθεση των «Παραπολιτικών» με συνεργάτες του Αβραμόπουλου για σκάνδαλο στον χώρο της υγείας appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
γαλαζιος υπουργος με 600 στο χωρο υγεια
Τυχαία Θέματα