«Αντίο» στο χαρτονόμισμα λένε οι Βρετανοί μετά από 3 αιώνες χρήσης

Μετά από 320 χρόνια χρήσης χαρτονομισμάτων οι Βρετανοί, όπως ανακοίνωσε διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, θα στραφούν από το 2016 στα «πολυμερή»τραπεζογραμμάτια ως μέσο συναλλαγής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από μια μακρά περίοδο δημόσιας διαβούλευσης κατά την οποία το 87% των 13.000 ερωτηθέντων υποστήριξαν αυτή την αλλαγή και την εμπιστοσύνη τους στα τραπεζογραμμάτια.

Πρώτο τραπεζογραμμάτιο που θα κυκλοφορήσει το 2016 είναι αυτό των 5 στερλινών με το πρόσωπο του

Γουίνστον Τσόρτσιλ και έναν χρόνο αργότερα, το 2017, θα κυκλοφορήσει αυτό των 10 στερλινών με το πρόσωπο της Τζέιν Οστιν.

«Τα πολυμερή νομίσματα θα παντρεύουν τα καλύτερα στοιχεία της προόδου και της παράδοσης. Θα είναι πιο ασφαλή και δυσκολότερα στην πλαστογράφηση, θα είναι πιο ανθεκτικά και παράλληλα θα τιμούν την ιστορία και την παράδοση, που τόσο μας ενδιαφέρουν στην Τράπεζα της Αγγλίας όσο και ως έθνος γενικότερα», είπε ο Μαρκ Κάρνεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Αγγλία δεν είναι η πρώτη χώρα που θα χρησιμοποιήσει αυτή τη μορφή συναλλαγών, αφού η Αυστραλία εδώ και δεκαετίες έχει πλαστικό χρήμα, ενώ και ο Καναδάς το είχε υιοθετήσει πριν από μερικά χρόνια.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα