Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος των φονικών όπλων – Στην μαύρη αγορά τα όπλα τύπου Zastava

Tα τραγικά γεγονότα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής με την δολοφονία δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, φέρνουν στο φως το ζήτημα του λαθρεμπορίου όπλων, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του αστυνομικού ρεπορτάζ, τα όπλα με τα οποία διεπράχθη το αποτρόπαιο έγκλημα, είναι τα πιο συνιθησμένα στην μαύρη αγορά.

Τα όπλα τύπου Zastava

εντοπίζονται σε στέκια λαθρεμπόρων όπλων σε τιμές απο 1500 - 2000 το κομμάτι. Φυσικά η τιμή ανεβαίνει για πιο βαρύ οπλισμό όπως πολυβόλα και ημι-αυτόματα.

Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος των λαθραίων όπλων :

Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ

Το AK-47 ή Καλάσνικοφ είναι πυροβόλο αυτόματο όπλο που δέχεται φυσίγγια 7.62x39mm. Η ταχυβολία του είναι 600 φ.α.λ. και το βεληνεκές του 300 m αυτόματο, 400 m ημιαυτόματο. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση από τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Η ονομασία ΑΚ-47 Καλάσνικοφ σημαίνει αυτόματο τουφέκι και είναι μοντέλο του 1947.

Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ

Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ

Πρόκειται για ένα πιστόλι αυστριακής κατασκευής και προέλευσης, υψηλής ακρίβειας, κατασκευασμένο από κράματα μετάλλων ανθεκτικότατα στις οξειδώσεις. Εχει τρεις ασφάλειες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βάλλει από μόνο του. Είναι κατάλληλο για αστυνομική στρατιωτική και σκοπευτική χρήση.

Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ

Το Zastava είναι πιστόλι απλής ενέργειας ημιαυτόματο όπλο με ένα ασφαλές κλείδωμα και μηχανισμό σκανδάλης. Θεωρείται ιδανικό όπλο για την άμυνα, με μικρές διαστάσεις και απλό στη χρήση και τη συντήρηση. Παίρνει 8 φυσίγγια.

Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ

Το πιστόλι Μακάροφ είχε κατασκευαστεί μετά από απαίτηση του Σοβιετικού Στρατού για ένα πιστόλι για την αυτοάμυνα του σώματος αξιωματικών, πιο συμπαγές και ασφαλές στο χειρισμό, σε σύγκριση με το πιστόλι Τόκαρεφ ΤΤ.

Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα