Αυτός είναι ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα: Αριστούχος του Πολυτεχνείου και… ανένταχτος [εικόνες]

Είναι το πρώτο παιδί τρομοκρατών που γεννήθηκε στην Ελλάδα και όμως δεν διαφέρει καθόλου από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Ο γιος της Αγγελικής Σωτηροπούλου και του Σάββα Ξηρού - που όμως γνώρισε και μεγάλωσε με πατέρα του τον Δημήτρη Κουφοντίνα - είναι ο 24χρονος Έκτορας Κουφοντίνας.

Πρώτη φορά τον είδαμε όταν ήταν μόλις 12 ετών μαζί με τη μητέρα του, την περίοδο των συλλήψεων της 17Ν και σήμερα ένας νεαρός φοιτητής του Πολυτεχνείου που δηλώνει ανήσυχος . Ο Εκτορας

Κουφοντίνας, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, διαγράφει ήδη τη δική του πορεία στη ζωή, η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα από οποιοδήποτε αγόρι της ηλικίας του.

Με «αυτόνομο» χαρακτήρα, από παιδί, έξυπνος και με έφεση στις θετικές επιστήμες δεν άλλαξε στιγμή πορεία λόγω των όσων συνέβαιναν μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Από τις πρώτες κιόλας μέρες που ο Έκτορας γεννήθηκε - στις 31 Μαΐου του 1990 - τα μέλη της «17Ν» βρίσκονταν ήδη σε καθεστώς ημιπαρανομίας. Αρχικά θεωρήθηκε δεδομένο ότι το παιδί ήταν του Σάββα Ξηρού, ωστόσο ο γάμος του με την Αγγελική Σωτηροπούλου είχε λήξει έναν χρόνο πριν και έτσι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πει στους οικείους του από τους πρώτους μήνες γέννησης του παιδιού ότι το μωρό είναι δικό του. Η Κική Σωτηροπούλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο δώδεκα χρόνια μετά - στο τέλος του 2002 -μέσα στη φυλακή του Κορυδαλλού.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι διηγούνται στο Εθνος της Κυριακής πως έκπληκτοι άκουγαν τον Κουφοντίνα να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών δια τηλεφώνου στον γιο του.

Ο Εκτορας πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα