Αυτόφωρο για τους Atenistas – Προσήχθησαν επειδή έβαφαν σκάλες στο Κολωνάκι [εικόνες]

Mία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την ομάδα δράσης Atenistas σήμερα το πρωί , που απέδειξε πως η ανιδιοτελής προσφορά στην πόλη δεν έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα. Απόδειξη αυτού αποτελεί το παράξενο περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα στο Κολωνάκι όταν η αστυνομία προσήγαγε μέλη της γνωστής ομάδας δράσης, επειδή διακοσμούσαν μία σκάλα με 80 διαφορετικά χρώματα.

Πρωταγωνιστές αυτής της «μάχης» ήταν οι atenistas,

πήραν τις μπογιές τους και αποφάσισαν να γεμίσουν με χρώμα τη γκρίζα πρωτεύουσα και συγκεκριμένα τα 170 σκαλιά της Μαρασλή, που ξεκινούν από το ύψος της οδού Σουηδίας και φτάνουν μέχρι τον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Σκοπός τους, όπως λένε τα μέλη της ομάδας Green, που ανέλαβαν να βάψουν με 85 διαφορετικές αποχρώσεις, μια ίσως από τις πιο διάσημες σκάλες της Αθήνας, ήταν να κάνουν την πόλη λίγο πιο όμορφη, λίγο πιο ξεχωριστή. Πενήντα ενεργά μέλη των Atenistas έπιασαν δουλειά, από τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Left.gr , η κίνηση αυτή δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τους κάτοικους της περιοχής, μέρος των οποίων αντέδρασαν έντονα φτάνοντας στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία. Λόγω απουσίας της τυπικής γραπτής άδειας από το Δήμο δεν υπάρχει και κάποιοι από τους Atenistas καταλήγουν στο τμήμα. Γίνονται τα απαραίτητα τηλέφωνα και οι «προσαχθέντες» επικαλούνται προφορική άδεια που επιβεβαιώνεται και αφήνονται ελεύθεροι.

Έτσι, μετά από πλήθος παρεμβάσεων σε υποβαθμισμένες και λιγότερο υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, οι Atenistas συνάντησαν για πρώτη φορά σοβαρό εμπόδιο στο έργο τους. Στο Κολωνάκι ζητούν έγγραφη άδεια, καθώς δεν δέχονται την κάθε «κοινωνία των πολιτών» να εισαγάγει τη δική της παρέμβαση. Πολλοί μάλιστα διαμαρτύρονταν από τα μπαλκόνια τους για το αισθητικό αποτέλεσμα ζητώντας να σταματήσει το «τσίρκο των χρωμάτων».

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα