«Αδειάζει» τον Στουρνάρα ο Σταϊκούρας – «Βόμβα» Ντόλιου: Να εξετάσουμε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Μια ακόμα διαφοροποίηση από δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, έκανε μιλώντας στη Βουλή ο Αναπληρωτής του, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίζεται ως ο εκφραστής της Κ.Ο. της ΝΔ στο οικονομικό επιτελείο, αν και από κύκλους του ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των δύο

Υπουργών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό πάντως, η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού προκάλεσε σχόλια στο περιστύλιο, καθώς ουσιαστικά αντέκρουσε τη δήλωση Στουρνάρα περί μη υπερφορολόγησης, λέγοντας πως οι φορολογικοί συντελεστές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι μεγαλύτεροι από το μέσο όρο. Δεν είναι μυστικό πως ο κ. Σταϊκούρας διατηρεί εξαιρετική σχέση αλλά και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου και πολλές φορές εμφανίζεται ως τοποτηρητής στο Πρωθυπουργού στην οδό Νίκης.

Ένα ακόμα αδιαμφισβήτητο στοιχείο είναι πως διατηρεί αγαστές σχέσεις με το σύνολο της Κ.Ο. της ΝΔ, το οποίο στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό βάλλει πλέον ανοιχτά κατά του κ. Στουρνάρα, για τον οποίον παγιώνεται η άποψη σε πολλούς βουλευτές πως έχει προβεί σε πολλά «φάλτσα» τον τελευταίο καιρό. Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο επικεφαλής του Υπουργείου είναι αγαστές και πως δεν υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας.

Σημειώνουν μάλιστα πως οι δύο άνδρες έχουν βρει μια φόρμουλα, ώστε να κρατούν τις ισορροπίες. Πάντως άλλη πηγή τονίζει πως οι παρεμβάσεις του κ. Σταϊκούρα έχουν πάντα σημειολογικό ενδιαφέρον και προβλέπει πως δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, να δοθεί νέα παράταση από έξι έως δώδεκα μήνες και στο διάστημα αυτό να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Και ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι δεν είναι νοητή η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Ένα τολμηρότερο βήμα έκανε με την ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος είπε ότι πρέπει να εξεταστεί, σε μια λογική προσέγγιση, από την κυβέρνηση, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση ενός ακόμη έτους στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο κ. Ντόλιος είπε ακόμη ότι είναι θετική η πρόβλεψη της τροπολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια να μην περάσουν σε distress funds.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα