Tα εβδομαδιαία ζώδια της Athens Voice από τoν Γιώργο Πανόπουλο

Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις από τις 29/04/2013 έως τις 05/05/2013.

Κριός

Ναι, ήρθες σε αυτό το κόσμο για να μπαίνεις σε πάρτι που δεν σε κάλεσαν, να σπρώχνεις όταν σου κλείνουν το δρόμο, φυσικά για να κράζεις δυνατά όποιον δεν σου αρέσει και για να δηλώνεις με κάθε ευκαιρία ότι δεν μασάς πουθενά. Ω, μα φυσικά υπάρχουν και πολιτισμένοι Κριοί σ’ αυτό τον κόσμο, αλλά ο αληθινός προορισμός σου παραμένει ένας: να ανοίγεις δρόμο στη ζούγκλα με ένα τεράστιο μαχαίρι και να μη γονατίζεις μπροστά

σε κανένα αρχηγό. Και, βεβαίως, η αποτυχία δεν είναι καθόλου μα καθόλου του γούστου σου.

Ωστόσο τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιήσεις ή θα σκεφτείς πολλές φορές την «επιβράδυνση», μια λέξη της μόδας που σε αφορά άμεσα αυτή την εποχή. Επιβράδυνση στα οικονομικά σου, επιβράδυνση στις σχέσεις σου, επιβράδυνση στις επιθυμίες σου – δηλαδή εμπόδια, αναβολές, αναμονή και πιθανές συγκρούσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ταύρος

Ήλιος, Άρης/Αφροδίτη ήδη και Ερμής από 1/5 επίσης εδώ στο ζώδιό σου. Και ενώ μπορεί να αισθάνεσαι ότι είσαι ζωντανός, ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, ότι μπορείς να οδηγήσεις τα πράγματα προς τα εκεί που θέλεις, ο Κρόνος στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δείχνει STOP σε κάθε σου κίνηση. Εκεί που νιώθεις επιθυμητός/ή, εκεί που αισθάνεσαι ότι έχεις πάρει φόρα και μοιράζεις την τράπουλα στο τραπέζι, ξαφνικά αισθάνεσαι και τις τέσσερεις ρόδες του αυτοκινήτου σου άδειες από αέρα. Το σίγουρο είναι ότι τώρα χρειάζεται να δείξεις αντοχή, αυτοσυγκράτηση, διαλλακτικότητα, προσαρμοστικότητα.

Για πολλούς θα είναι μια ενοχλητική όψη, που η καλύτερη αντιμετώπισή της είναι ένα βήμα πίσω από οποιοδήποτε σημαντικό θέμα υπάρχει. Κυρίως οι σχέσεις με τους άλλους που σε ενδιαφέρουν απαιτούν υπομονή και κυρίως ψυχραιμία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δίδυμοι

Υπάρχουν στιγμές που πιστεύεις στα αλήθεια ότι παίζεις σε ταινία του Στίβεν Κιγκ αντιμετωπίζοντας κομπιούτερ που μπήκε μέσα τους το κακό πνεύμα, συνεργάτες που ξαφνικά μιλάνε σε μια ξένη και άγνωστη σε σένα γλώσσα, με μπανανόφλουδες που γλιστράς, με το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου άδειο ενώ μόλις το γέμισες, με ραντεβού που στήνεσαι ενώ ήταν άλλη μέρα, με εγκλωβισμό σου στον προθάλαμο μιας τράπεζας, με δέκα χιλιάδες πρακτικές εκκρεμότητες που θέλουν άμεση διευθέτηση, με μια ίωση στη μέση του πουθενά – συνέχισε… Κι εσύ σε εξωσωματική πτήση, βλέποντας τον εαυτό σου μέσα σε όλα αυτά, να αναρωτιέσαι πώς στο καλό έμπλεξες έτσι.

Παραίνεση: Εργάσου δημιουργικά, όχι τελείως εμπορικά γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι νευρικότητα, αλλά με πρακτικό αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Καρκίνος

Αχ, κάθε φορά που τα βρίσκεις δύσκολα το πρώτο που κάνεις είναι να παγώνεις συναισθηματικά και οι ενδιαφερόμενοι να μένουν άναυδοι γι’ αυτή τη μεταστροφή σου – από καυτός σε πάγο. Αυτή η φοβία να μην παγιδευτείς συναισθηματικά σε κατακλύζει αυτή την εβδομάδα. Έχεις άραγε συνειδητοποιήσει ότι κάθε φορά που το συναισθηματικό σου θερμόμετρο ανεβαίνει προσπαθείς να κατεβάσεις τον πυρετό λέγοντας στον εαυτό σου «όχι, όχι, δεν πρόκειται για σεξουαλική επιθυμία», «όχι, όχι, δεν είμαι ερωτευμένος/η», τοποθετώντας σε στο ρόλο του πιστού καλού φίλου;

Ή, ακόμα χειρότερα, προσπαθείς να πείσεις και να πειστείς πως ο έρωτας δεν μπορεί να σε τυφλώσει, δεν παρασύρεσαι, δεν αφήνεσαι. Κι όμως, όσο κι αν καταφέρεις να αποφύγεις την οικειότητα, ακόμα και για μεγάλο διάστημα, έρχεται μια στιγμή –ακόμα και σε μεγάλη ηλικία– που καταλαβαίνεις ότι οι Μπιτλς είχαν δίκιο: Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Λέων

Άρης στον Ταύρο: φιλοδοξία να επιτύχεις, επίμονη, επίμοχθη εργασία ώστε να καθιερωθείς επαγγελματικά ή να αποδείξεις ότι αξίζεις, πιθανές αντιπαραθέσεις με αφεντικά, συναδέλφους ή πρόσωπα που επηρεάζουν την εξέλιξή σου, πιθανά εμπόδια από ανθρώπους που αισθάνονται εργασιακά ότι απειλούνται από εσένα, ανυπομονησία και δυνατότητες εξέλιξης, ανταγωνιστικά ένστικτα και νίκη με κάθε κόστος. Κρόνος στον Σκορπιό: ανάγκη για σταθερότητα, συνειδητοποίηση ότι ένα κεφάλαιο ζωής τελειώνει, πιεστικές οικογενειακές υποχρεώσεις, αίσθηση ότι οι συναισθηματικές ανάγκες και οι επιθυμίες δεν εκπληρώνονται από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα, παιδικά άγχη και φόβοι ενεργοποιούνται, έρχονται στην επιφάνεια και επηρεάζουν ασυνείδητα τη συμπεριφορά προς τους άλλους.

Αντιλαμβάνεσαι ότι οικογένεια και επαγγελματική ζωή έρχονται στο προσκήνιο και συγκρούονται. Ιδιωτική και δημόσια ζωή αναμετρούνται. Συναισθηματική ασφάλεια εναντίον κοινωνικής αναγνώρισης. Είναι μια εβδομάδα που δουλειά και σπίτι αλληλοεπηρεάζονται. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Παρθένος

Μπορεί το κέφι των περισσότερων να βρίσκεται στην κατάψυξη, αλλά στη δική σου περίπτωση –με Ήλιο, Άρη, Αφροδίτη και Ερμή από 1/5 στο φιλικό σου Ταύρο αυτή την περίοδο– μπορείς να αισθάνεσαι ότι δεν έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου, ότι δεν είσαι παγιδευμένος σε αδιέξοδο. Αντιθέτως καλείσαι να βγεις προς τα έξω, να ζήσεις όσο πιο κοινωνικά μπορείς και να γνωρίσεις ανθρώπους – που μπορούν να σε υποστηρίξουν ΚΑΙ επαγγελματικά.

Όσο κι αν αισθάνεσαι καταβεβλημένος/η από την προσπάθεια να βρεις άκρη με τη ζωή σου και πολλές φορές προτιμάς να ξεχνιέσαι παρακολουθώντας dvd ή να βγαίνεις με παρέες που δεν σου λένε τίποτα και βαριέσαι, εντούτοις έχεις την ευκαιρία να βγεις προς τα έξω για να διαφημίσεις τα ταλέντα σου, την παρουσία σου, τον εαυτό σου. Όσο για τις σχέσεις, μπορείς να τις δεις τώρα με ψυχραιμία και αποστασιοποίηση, αφού το μυαλό σου είναι σε εξαιρετική φόρμα, και να δημιουργήσεις καινούργιες – και ερωτικές: Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ζυγός

Ξανά. Πάλι. Το σύμπαν εμμένει στην οικονομική σου κατάσταση ενεργοποιώντας τους δύο οικονομικούς οίκους που για σένα συμβολίζονται από τον Σκορπιό (που διελαύνει ο Κρόνος) και ο Ταύρος (που διελαύνει και ο Άρης) και αυτή την εβδομάδα συγκρούονται. Ο Άρης δημιουργεί προβλήματα και προστριβές στις οικονομικές δοσοληψίες με τους άλλους (τράπεζες, συνεταίρους, πελάτες), ενώ ο Κρόνος ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο σε πιέζει οικονομικά περιορίζοντας τα οικονομικά σου ή κλείνοντας τη στρόφιγγα της ρευστότητας δημιουργώντας ανασφάλεια και αγωνία. Η αντιπαράθεση Άρη/Κρόνου αυτή την εβδομάδα δημιουργεί αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, προβλήματα με τους άλλους, που έχουν πιθανή αιτία το χρήμα.

Επίσης στο μενού υπάρχουν συναισθηματικές εκκρεμότητες, οικονομικές τρύπες, επιθετικότητα. Ωστόσο η παρουσία της Αφροδίτης και του Ερμή στον Ταύρο επίσης μπορεί να σου φέρουν την οικονομική υποστήριξη που περιμένεις. Το «όπως στρώσεις θα κοιμηθείς» μπορεί να ακούγεται σαν αφόρητο κλισέ, αλλά δοκίμασέ το. Υ.Γ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σκορπιός

Το βασικό αστρολογικό θέμα της εβδομάδας ονομάζεται αντίθεση Άρη (στον Ταύρο) με τον Κρόνο (στον Σκορπιό) και σε αφορά από ό,τι αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Ανάλαβε τον έλεγχο των υποθέσεών σου και απόφυγε να δώσεις οριστικές λύσεις σε προβλήματα που σε καίνε. Εάν κάποιος σηκωθεί όρθιος στη βάρκα που είστε μαζί και αρχίσει να την ταρακουνάει επικίνδυνα δεν είναι ώρα για λογικές εξηγήσεις και συγκρούσεις, αλλά για να συνεχίσεις να κάνεις κουπί προς την πλησιέστερη ξηρά. Μετά βλέπουμε το ποιος, τα γιατί, το πώς, πότε και τι. Επειδή τα αισθήματά σου γίνονται τόσο εκρηκτικά, φανερά και απροκάλυπτα, όσο και οι μεσαίες σελίδες ενός πορνοπεριοδικού, μην πετάς το γάντι (ούτε φυσικά να το σηκώνεις όταν στο πετάνε) σε αυτούς που δεν θέλεις να σπάσεις τους δεσμούς σου μαζί τους – είτε εργασιακούς είτε συναισθηματικούς-συντροφικούς.

Αν, από την άλλη, ψάχνεις ευκαιρία να διακόψεις σχέσεις που σε κρατάνε πίσω ή δεν έχουν κανένα παρόν και μέλλον, τότε η εποχή είναι κατάλληλη – σκέψου ωστόσο δύο και τρεις φορές πριν γκρεμίσεις οποιαδήποτε σχέση, αφού η τελεία που θα βάλεις είναι πιθανόν οριστική. Υ.Γ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τοξότης

Ο κατάλογος των μαθημάτων που πρέπει να εμπεδώσεις αυτή την περίοδο είναι: (1) Πώς να είσαι δίκαιος με αυτούς που δεν το αξίζουν. (2) Πώς να δείχνεις κατανόηση σε αυτούς που, ενώ τους συμβουλεύεις και τους συμπαραστέκεσαι, αυτοί σε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και σε αγνοούν. (3) Πώς να μην πνιγείς βοηθώντας αυτούς που πνίγονται και σε τραβάνε από τα μαλλιά. (4) Πώς να εργάζεσαι σκληρά υπομένοντας νευρωτικούς συναδέλφους και αποθρασυμένους πελάτες ή αφεντικά, με μόνη ελπίδα ότι κάποτε θα αναγνωριστείς. Πάνω από όλα: Πώς να ελέγχεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αιγόκερως

Κι ενώ Ήλιος, Άρης, Αφροδίτη στον Ταύρο, ήδη και Ερμής, από 1/5 ενεργοποιούν θετικά τον τομέα που έχει να κάνει με τον Έρωτα, τη Δημιουργικότητα και τη Χαρά της Ζωής, για να σε ξεκολλήσουν από τη ρουτίνα του 9 με 5 και να σε παρασύρουν να στοιχηματίσεις όλα τα λεφτά σου σε ένα μεγάλο έρωτα ή σε ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο, μπαίνει στο κάδρο αυτή την εβδομάδα ο Κρόνος από τον Σκορπιό και βάζει φρένο σε ότιδήποτε σου κάνει κέφι. Έτσι ξαφνικά γειώνεσαι και βγάζεις χαρτί μολίβι για να υπολογίσεις τα υπέρ και τα κατά στον έρωτα, στη σχέση, στην έμπνευση, στις προσδοκίες. Πάλι η ευθύνη και οι υποχρεώσεις σούρνουν τις αλυσίδες τους στο διπλανό δωμάτιο και σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Κι όμως, τίποτα δεν είναι πιο υπέροχο από την τρέλα του έρωτα, τον ενθουσιασμό της δημιουργικότητας, την αίσθηση ότι η ζωή είναι συγκλονιστική όταν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το κύμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Υδροχόος

Δύσκολη εβδομάδα. Δύσκολη γιατί στη δουλειά σκέφτεσαι το σπίτι σου και την ησυχία σου και στο σπίτι ονειρεύεσαι τις κατακτήσεις στη δουλειά, τη χαρά της αναγνώρισης, την ικανοποίηση των φιλοδοξιών σου. Υπάρχουν μέρες που σέρνεσαι με το ζόρι στο μπάνιο για να κάνεις ένα κρύο ντους που θα σε στείλει στον κόσμο και μέρες που δεν θέλεις να φύγεις από τη δουλειά γιατί βαριέσαι το σπίτι. Ναι, όλοι είμαστε σχιζοφρενείς κάθε τόσο.

Και αυτή τη βδομάδα είναι πάλι η σειρά σου να αισθανθείς ότι η αναγνώριση κοστίζει ακριβά και ότι το σπίτι δεν σε πηγαίνει πουθενά κάνοντας πέρα δώθε στην κουνιστή πολυθρόνα. Ναι, δεν θα χωράς πουθενά και πουθενά δεν θα αισθάνεσαι ικανοποιημένος. Όλοι ζητάνε κάτι: αφεντικά και οικογένεια και δικοί σου άνθρωποι και σύντροφος – κι εσύ στη μέση ονειρεύεσαι το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι με αγελάδες, πρόβατα και ζαρζαβατικά, μια οικογένεια σαν διαφημιστικό μαργαρίνης και πουλάκια να σε ξυπνάνε κάθε πρωί με την αυγούλα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ιχθύες

Αυτή την εβδομάδα το αγκάθι στα πλευρά σου ονομάζεται επικοινωνία σε όλες τις μορφές της – από το πρακτικό που μπορεί να είναι προβλήματα με αυτοκίνητο, μηχανάκι, κομπιούτερ κ.λπ. μέχρι ραντεβού που αναβάλλονται και συζητήσεις που ξεκινάνε ήρεμα και στο δρόμο ξεφεύγουν. Άρα, πρόσεξε ώστε οι αντιδράσεις σου στις προκλήσεις να μην είναι υπερβολικές και θυμήσου ότι ούτε κι εσύ διαθέτεις το αλάθητο του Πάπα. Αυτή την περίοδο η επικοινωνία είναι βραχυκυκλωμένη, ενώ έχε υπόψη σου ότι οι σκέψεις σου δεν είναι ούτε διαυγείς, ούτε ξεκάθαρες, ούτε αντικειμενικές κι ότι έχουν την τάση να προσλαμβάνουν την πραγματικότητα με αρνητικό τρόπο.

Έρχεται κατά ριπές στην επιφάνεια ένας βαθύς φόβος ότι αυτοί που πλησιάζεις για να ερωτευτείς, ή αυτοί που σε πλησιάζουν για να σε βοηθήσουν, το κάνουν για να σε εκμεταλλευτούν. Ή ότι η ζωή, με μικροπροβλήματα μέσα στη μέρα που συσσωρευμένα σε γονατίζουν, θέλει να σου σπάσει το ηθικό. Δεν είναι έτσι ακριβώς –η καθημερινότητα με την πρακτικότητά της ούτως ή άλλως δεν είναι το γερό σου χαρτί, απλώς τώρα αποκτάει έξτρα εμπόδια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Keywords
athens voice, ζωδια σημερα, athens, voice, athens voice, athens, voice, ζούγκλα, τραπεζες, εκκρεμότητες, μπιτλς, αποδειξεις, dvd, αρης, κινηση στους δρομους, ητανε μια φορα, εξτρα, η ζωη, δυνατα, επιθυμιες, ζούγκλα, αυτοκινητο, αφροδιτη, βημα, δουλεια, εργασια, θεμα, ιωση, οψη, ωρα, dvd, αστρολογικες προβλεψεις, αγελαδες, αγωνια, βδομαδα, βρισκεις, βρισκεται, γινονται, γλωσσα, διαστημα, δικη, δειχνει, ευκαιρια, υπαρχει, εκρηκτικα, εκκρεμότητες, ελπιδα, εβδομαδα, εμπνευση, εξελιξη, εξωσωματικη, επικοινωνια, εποχη, ερμης, ερχεται, ερχονται, ετσι ξαφνικα, ευθυνη, ζωη, ζωδιο, ζωης, ηλιος, ηρθες, υπομονη, ησυχια, θυμησου, ηθικο, ηρεμα, κεφαλαιο, κυμα, κινηση, κρονος, λεφτα, μαλλια, μικρο, μπανιο, μπιτλς, μπορεις, μυαλο, νικη, ξηρα, ουρανος, οικογενεια, παιδικα, παπουτσια, προβατα, προβληματα, πρωι, πτηση, ραντεβου, ρεζερβουαρ, ροδες, ρολο, σελιδες, σιγουρο, σειρα, σκεφτεσαι, σκεψεις, σπιτι, συμπαν, σχεδιο, ταυρος, ταση, τρελα, τρυπες, φυσικα, φοβος, φοβια, φορμα, φορα, χειροτερα, χρημα, χαρα, ψυχραιμια, ασφαλεια, δικιο, δωματιο, δωσεις, για σενα, μπροστα, νιωθεις, θερμομετρο, θετικα, υπεροχο, βεβαιως
Τυχαία Θέματα