R.I.P. καλό μου game…

Αυτά είναι τα video games που υποτίθεται ότι θα έγραφαν τη δική τους ιστορία στον digital κόσμο, αλλά τελικά δεν θα φτάσουν ποτέ μέχρι το σαλόνι μας.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Τον όρο “development hell” τον ξέρεις; Τον χρησιμοποιούν οι συντελεστές ενός φιλμ, από τη στιγμή που παίρνουν την απόφαση να γυρίσουν μια ταινία, μέχρι αυτή να φτάσει στην μεγάλη οθόνη. Και ξέρεις γιατί το λένε αυτό; Επειδή η development hell

περίοδος είναι κάτι σαν το… Τρίγωνο των Βερμούδων. Τα πάντα μπορούν να χαθούν τότε.

Όπως να μην τελειώσουν ποτέ τα γυρίσματα, να μην φτάσουν τα λεφτά, να το μετανιώσει η εταιρία παραγωγής και πολλά ακόμα. Βέβαια δεν ξέρω ποιες ταινίες την πάτησαν έτσι, αλλά ξέρω ποια video games δεν είδαν ποτέ το φως του ήλιου! Πάλι καλά το “Duke Nukem Forever” τα κατάφερε – έστω και με 15 χρόνια καθυστέρηση! Στην παρατρίχα γλίτωσε το μαύρο σκοτάδι. Αυτά που ακολουθούν όμως δεν τα κατάφεραν…

Dirty Harry
Ήταν να βγει για τα PlayStation 3 και Xbox 360 το 2007, προκειμένου να συνεχίσει το στόρι του σκληρού μπάτσου, που είχε αφήσει στη μέση η ταινά του 1971. Η προσμονή μεγάλη, το ίδιο και τα σχέδια της συνεργασίας Collective Inc. και Warner Bros. Τόσο μεγάλα τελικά, που δεν χώραγαν στο παιχνίδι του οποίο η δημιουργία ακυρώθηκε μία και καλή.

Road Rash (για το PS3)
Πρωτοεμφανίστηκε το 1991 για κονσόλες Sega και γρήγορα έγινε ένα από τα αγαπημένα video games με παράνομους αγώνες ανάμεσα σε μηχανές. Υποτίθεται ότι η επανάσταση του “Road Rash” θα ερχόταν με την κυκλοφορία του video game για PlayStation3. Το υποτίθεται το διαβάσατε ε;

Sonic X-treme
Δεν υπάρχει παιδί που να μην έπαιξε έστω και για πέντε λεπτά κάποια εκδοχή του game Sonic. Ωστόσο το Sonic X-treme θα πήγαινε την διασκέδαση ένα βήμα παραπάνω, ενώ θα ήταν και 3D, αν η σχεδιαστική ομάδα της Sega δεν έχανε την προθεσμίες και η εταιρία δεν έβαζε μια για πάντα το project σε ένα συρτάρι.

Taxi Driver
Ποιος δεν έχει δει την ταινία “Ταξιτζής” με τον Robert De Niro; Και ποιος δεν έχει φανταστεί να χειρίζεται τον ήρωα σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο σε ένα video game; Το κακό είναι πως όλα ήταν έτοιμα να το ζήσουμε κάπου στα μέσα των zeros, αν βέβαια η εταιρία που το δημιούργησε είχε φροντίσει να πάρει και τα δικαιώματα του τίτλου!

Thrill Kill
Έτοιμο το είχε η Sony. Και μάλιστα μιλάμε ότι το 1998 θα ήταν ένα από τα πρώτα games όπου θα μπορούσαν μέχρι και 4 players να παίζουν μαζί. Έλα όμως που το νομικό τμήμα θεώρησε ότι η βία και τα σεξουαλικά στοιχεία ήταν πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να προτιμήσει να το πετάξει στα σκουπίδια.

Διαβάστε ακόμα:

* Έρχεται η νέα Lara Croft (vid)

* H καλύτερη δικαιολογία του κόσμου (vid)

* O Τσακ Νόρις ξέρει! (vid)

* Σε καλεί το καθήκον (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα