H Ferrari GTO έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου με τιμή 40 εκατομμύρια ευρώ [εικόνες]

Ο συλλέκτης αυτοκινήτων Paul Pappalardo, πούλησε πρόσφατα την Ferrari 250 GTO του, για 38.185. 893 ευρώ (ή 52.000.000 δολάρια). Το αυτοκίνητο αγόρασε Ισπανός συλλέκτης σε ιδιωτική συναλλαγή, μακριά από δημοπρασίες και εμπόρους κλασικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με το site «Bloomberg».

Η Ferrari 250 GTO

του 1963 (μία από τις 39 στον κόσμο) ήταν για πολλά χρόνια στα χέρια του συλλέκτη Paul Pappalardo από το Greenwich, Connecticut. Την πώληση επιβεβαίωσε στο Bloomberg News ένας από τους τρεις εκτιμητές / εμπόρους κλασικών αυτοκινήτων, που ήταν παρόντες αλλά και το ισπανικό site «barchetta.com», το οποίο ανακοίνωσε την αγορά από άγνωστο συλλέκτη από την Ισπανία.

Η τιμή αυτή αποτελεί αύξηση κατά 49% σε σχέση με παρόμοια πώληση για άλλη 250 GTO, πέρυσι. Οι τιμές των κλασικών αυτοκινήτων , ιδιαίτερα για τις Ferrari της δεκαετίας του 1950 και του 1960, συνεχίζουν να αυξάνονται, προσελκύοντας νέους ενθουσιώδεις αγοραστές, επενδυτές αλλά και κερδοσκόπους, οι οποίοι προκαλούν φόβους για «φούσκα» στην αγορά.

«Σήμερα η Ferrari GTO θεωρείται το κορυφαίο αυτοκίνητο για να αγοράσω», δήλωσε στο στο Bloomberg News, ο αντιπρόσωπος κλασικών αυτοκινήτων Don Williams της εταιρίας Blackhawk Collection, που εδρεύει στην Καλιφόρνια και πρόσθεσε: «Είναι σαν τη Μόνα Λίζα. Έχει ένα μυστικισμό. Εάν έχετε μία GTO, έχετε μια μεγάλη συλλογή».

Βέβαια ο Paul Pappalardo κάθε άλλο παρά ως πολύτιμο πίνακα ζωγραφικής είχε το αυτοκίνητο. Ο συλλέκτης αγόρασε τη Ferrari το 1974 , τη αναπαλαίωσε και στη συνέχεια την οδηγούσε σε πολλούς ιστορικούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Le Mans Classic, το 2002 πριν πουληθεί.

«Δεν κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε ο P. Pappalardo όταν του τηλεφώνησαν από το Bloomberg News.

Η ιταλική φίρμα δημιούργησε την GTO , το 1962 για να αγωνιστεί στις 24 ώρες του Le Mans και άλλες Grand-Touring διοργανώσεις, είναι ένα από τα πιο επιθυμητά αλλά και ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο . Μόνο 39 παρήχθησαν.

Ξεχωρίζει αυτή με το χρώμα πράσινου μήλου, το οποίο οδήγησε ο Βρετανός οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Sir Stirling Moss. Εκείνη πωλήθηκε σε ιδιώτη (όχι κάποιο μουσείο ή εταιρία) στην τιμή ρεκόρ των 25.653.670 ευρώ (ή 35.000.000 δολάρια) ,σύμφωνα με το Bloomberg News, τον Ιούνιο του 2012.

Πάντως οι υψηλότερες τιμές για πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν επιτευχθεί μέσα από διακριτικές ιδιωτικές συναλλαγές και πολλοί ιδιοκτήτες σπάνιων Ferrari έχουν δεχθεί πρόσφατα προσφορές μεταξύ 40 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων από υποψήφιους αγοραστές, όπως δήλωσε ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason.

Ο Βρετανός έχει μία πολύ μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων και ήταν ένας από τους ιδιοκτήτες GTO στην συγκέντρωση για τα 50 χρόνια του μοντέλου που έγινε πέρυσι στη Γαλλία τον Ιούλιο. Εκεί βρέθηκε μαζί με τους: Peter Sachs (γόνος της οικογένειας που έχει την Goldman Sachs), Rob Walton (πρόεδρος των Wal - Mart) και Lawrence Stroll (ο χρηματιστής που έχτισε την αυτοκρατορία του Tommy Hilfiger στη δεκαετία του 1990).

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα