Aλλάζει η λειτουργία της προανακριτικής- Πως θα εξετάζονται οι μάρτυρες

Τέλος εποχής για την προανακριτική επιτροπή, όπως την ξέραμε έως σήμερα, σηματοδότησαν οι έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ και τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογούνται άμεσες μεταβολές στη λειτουργία του εν λόγω θεσμού.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από εδώ και στο εξής το έργο της προανακριτικής θα διενεργούν ουσιαστικά δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί που θα αναλαμβάνουν την εξέταση του μεγάλου όγκου των μαρτύρων, όπως και τη συγκέντρωση

των αποδείξεων.

Η εξέταση των μαρτύρων θα γίνεται, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, από δικαστικούς λειτουργούς με εντολή της Βουλής και με ερωτηματολόγιο που οι βουλευτές οι οποίοι θα μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή θα ετοιμάζουν, δίχως όμως οι ίδιοι να εμπλέκονται στην εξέτασή τους. Μόνον εξαιρετικά σημαντικοί μάρτυρες θα εξετάζονται από την ίδια την προανακριτική επιτροπή, η οποία θα έχει την αρμοδιότητα να αξιολογεί το υλικό που θα συγκεντρώνουν για λογαριασμό της οι δικαστικές αρχές και να συντάσσει το πόρισμά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα