Πώς θα επηρεάσει τα ζώδια η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Κάθε χρόνο δώδεκα πανσέληνοι. Κάθε μία κι ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο από ενέργειες. Στις 18 Αυγούστου έχουμε την Πανσέληνο στον άξονα Λέοντος/Υδροχόου: η Πανσέληνος της χαράς και της αυθεντικότητας. Είναι καιρός για διασκέδαση και για αλλαγές. Για δημιουργικότητα και νέες ιδέες.

Ο Λέων μας διδάσκει θάρρος, αγάπη, αξιοπρέπεια και θέληση. Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να είμαστε ό,τι είμαστε, για να εκφράσουμε τον εαυτό μας αυθεντικά και για να δημιουργήσουμε μέσα από την καρδιά μας, όπως χρειαζόμαστε και ισχυρή θέληση

για να ζήσουμε την αλήθεια μας. Ο Λέων σχετίζεται με τον Ήλιο, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος όπως και με το ηλιακό πλέγμα που βρίσκεται κάτω από το στέρνο και φυσικά ταυτίζεται με την καρδιά που είναι η κεντρική αντλία της ζωής μας. Το πνευματικό καθήκον του Λέοντος είναι η δράση να προέρχεται από το κέντρο μας, να έχει ως αφετηρία την καρδιά, να συμβαδίζει με το εσωτερικό μας φως. Η Πανσέληνος φωτίζει το κέντρο της ζωής μας οπότε μερικές σημαντικές ερωτήσεις είναι αναπόφευκτες: γύρω από τι περιστρέφεται η ζωή σου; Ποιος είναι ο ρόλος που σου έχει ανατεθεί στο συμπαντικό έργο; Τι αποτελεί την καρδιά της ζωής σου; Τι επιθυμεί, λαχταράει, ποθεί η καρδιά σου;

Ο Υδροχόος σχετίζεται με την ανώτερη συνείδηση, με τη μνήμη ότι ο καθένας μας είναι ήλιος και δημιουργός και ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του. Ο Υδροχόος επίσης είναι το ζώδιο της διαφορετικότητας, της ποικιλίας, της ισότητας και της εξέλιξης. Με τον Ήλιο στον Λέοντα, που είναι στραμμένος στην ατομικότητα, και τη Σελήνη στον Υδροχόο να είναι στραμμένη στην κοινωνία, έχουμε δυνατότητες για νέα οράματα, για καινοτομίες, για δημιουργικές συμμαχίες.

Από όλα τα δίπολα η ισορροπία μεταξύ Λέοντος και Υδροχόου είναι πολύ σημαντική αυτή την περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Εάν θέλουμε να γεννηθεί επιτυχημένα η Εποχή του Υδροχόου, η εποχή της αληθινής ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας, πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και την ατομική συνείδηση του Λέοντα. Πώς μπορούμε να εκτιμήσουμε και να δεχθούμε τους άλλους αν δεν έχουμε μάθει να εκτιμάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας; Η Πανσέληνος φωτίζει την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την προσωπική και συλλογική μας δύναμη και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους που μας κρατάνε πίσω.

Διαβάστε τη συνέχεια ανάλυσης του Γιώργου Πανόπουλου, εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα