5 τρόποι για να ιδρώνετε λιγότερο

Το θέμα του ιδρώτα και ποιον δεν απασχολεί, ιδίως τώρα που αρχίζει να ανοίγει ο καιρός και να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Όσες ώρες και αν περάσουμε στην μπανιέρα την εφίδρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα την αποφύγει κανείς. Βέβαια, η διαδικασία αυτή κάνει καλό στο σώμα και το ευεργετεί, όμως η υπερβολική εφίδρωση είναι πρόβλημα από πολλές απόψεις. Εκτός από τα αποσμητικά του εμπορίου ή τα βιολογικά προϊόντα, υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βοηθήσετε

τον οργανισμό σας και να μειώσετε την εφίδρωση.

Καταρχάς, η πηγή του κακού ξεκινάει από το φαγητό. Όσο μπορείτε να αποφεύγετε τις πικάντικες τροφές. Το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσίλι είναι κάποιες από αυτές που διεγείρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Καθώς, επίσης οι τροφές με υψηλά επίπεδα ζάχαρης.

Μείωση καφεΐνης:
Η μείωση της καφεΐνης είναι μία καλή λύση. Η καφεΐνη απελευθερώνει αδρεναλίνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Φασκόμηλο:
Το φασκόμηλο κάνει πολύ καλό στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Το φυσικό προϊόν καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και ισορροπεί την δραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων. Εκτός από το γνωστό τρόπο κατανάλωσης του προϊόντος, υπάρχει στην αγορά και υπό τη μορφή κάψουλας.

Συνθετικά ρούχα
Καλό είναι τα συνθετικά ρούχα να τα αποφεύγετε. Η λίκρα, το πολυέστερ εξαιτίας της ύφανσης τους εμποδίζουν την σωστή κυκλοφορία του αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε θερμότητα, άρα εφίδρωση.

Λεμόνι
Εάν σας ενδιαφέρει ένα φυσικό αποσμητικό, το λεμόνι είναι το πιο κατάλληλο. Περιέχει κιτρικό οξύ και εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν τις άσχημες οσμές.

Αλκοόλ και νικοτίνη
Το ποτό και το κάπνισμα κάνουν ούτως ή άλλως κακό στην υγεία. Εκτός των άλλων, απελευθερώνουν την αδρεναλίνη, η οποία ως γνωστόν είναι μία από τις κυριότερες αιτίες εφίδρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα