35 γυναίκες που βίασε ο Bill Cosby στο εξώφυλλο του New York Magazine

«Cosby: Οι γυναίκες, μιας ανεπιθύμητης Αδελφότητας», από το ΝΥ Μagazine

Η ιστορία που συγκλόνισε την Αμερική γίνεται εξώφυλλο στο New York Magazine. Οι βιασμοί τουλάχιστον 35 γυναικών από τον Αμερικάνο κωμικό Bill Cosby συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Τα θύματα παύουν να είναι θύματα, βγαίνουν στο φως και παρουσιάζουν τη δική τους επώδυνη πορεία και αλήθεια.

Το ρεπορτάζ της καθηλωτικής φωτογράφισης είναι συγκλονιστικό με μαρτυρίες των θυμάτων της άλλοτε πατρικής φιγούρας της αμερικανικής κοινωνίας. «Ένιωθα σαν φυλακισμένη. Ένιωσα ότι με απήγαγαν και κρυβόμουν» λέει η Barbara Bowman, 48 ετών, η οποία κατηγορεί τον ηθοποιό για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ του 1985 και του 1987. «Θα μπορούσα να είχα περπατήσει κάτω από οποιοδήποτε δρόμο του Manhattan, ανά πάσα στιγμή» και συνέχισε λέγοντας: «Ένας βιασμός υπό την επήρεια ναρκωτικών από τον Bill Cosby, αυτό μου συνέβη, αλλά πού να το πω, ποιος διάολος θα με πίστευε; Κανείς, κανείς».

Το ρεπορτάζ ξεκίνησε πριν από 6 μήνες. Τότε 30 γυναίκες είχαν το θάρρος να παραδεχτούν πως είιχαν πέσει θύματα κακοποίησης από τον Cosby. Στην πορεία άλλες 5 προσχώρησαν, νιώθοντας ασφάλεια. «Εγώ πλέον δεν φοβάμαι» λέει η Chelan Lasha και συνεχίζει «Νιώθω πιο ισχυρή από αυτόν πλέον και ξέρω πως δεν μπορεί να με βλάψει«.

Οι 35 γυναίκες σπάνε το φόβο και την προκατάληψη, βοηθώντας έτσι κι άλλες να ενώσουν τη φωνή και την πληγή μαζί τους. Στο εξώφυλλο υπάρχει συμβολικά και μια άδεια καρέκλα για τις γυναίκες που δεν τόλμησαν να ποζάρουν.

35 women speak about being assaulted by Bill Cosby, and the culture that wouldn’t listen: http://t.co/H5dss5F2F4 pic.twitter.com/RCF0BWBrxA

New York Magazine (@NYMag) July 27, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα