Τι συμβουλές μας δίνουν αυτή την εβδομάδα τα «Κηπουρέματα»

Τα «Κηπουρέματα» με τον Μάριο Γκρόγκο μεταμορφώνουν ένα μπαλκόνι στο Παλαιό Φάληρο και ξεναγούν τους τηλεθεατές στο Βοτανικό κήπο, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 12.30 το μεσημέρι.

Τα «ΚΗΠΟΥΡΕΜΑΤΑ» συναντούν την Μυρτώ, που κατοικεί στο Παλαιό Φάληρο. Γέννημα θρέμμα της περιοχής, η Μυρτώ κατοικεί στον πρώτο όροφο μιας νεόδμητης πολυκατοικίας με τον σύζυγο και την 11χρονη κόρη της.

Το μπαλκόνι της χρειάζεται δουλειά. Μια καλαμωτή από μπαμπού ομορφαίνει τα ψυχρά κάγκελα, ενώ η οπτική απομόνωση από τα...αδιάκριτα βλέμματα επιτυγχάνεται με μια σειρά από εντυπωσιακές

ξύλινες γλάστρες, Για τη σκίαση της βεράντας η εκπομπή προτείνει ένα πρωτότυπο σύστημα που μοιάζει με μοντέρνο έργο τέχνης, ενώ το «κάτι παραπάνω» στον χώρο δίνει η τοποθέτηση ενός σιντριβανιού!

Το μπάρμπεκιου και το καθιστικό αλλά και η φύτευση ενός πλαστικού πηγαδιού συμπληρώνουν την εικόνα, και, στο τέλος, το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Ο Μάριος συνεχίζει και σε αυτό το επεισόδιο την περιήγηση του στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού. Αυτή τη φορά, ο δασολόγος και υπεύθυνος για τη συντήρηση του δάσους, Νίκος Πάγκας, μας ξεναγεί στον ιδιαίτερο βοτανικό κήπο της Φιλοδασικής.

Όπως εξηγεί ο κ.Πάγκας, « Ο βασικός σκοπός του Βοτανικού Κήπου είναι εκπαιδευτικός. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στον επισκέπτη όσο το δυνατόν περισσότερα είδη της άγριας χλωρίδας της Ελλάδας.

Σήμερα όμως δεν επισκεπτόμαστε ένα βοτανικό κήπο μόνο για να δούμε ωραία και σπάνια φυτά. Γνωρίζοντας το φυτικό μας κόσμο από κοντά, βοηθούμαστε να συνειδητοποιήσουμε σαφέστερα τη σημασία που έχουν τα φυτά και τα δάση για τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε με περισσότερο σεβασμό το φυσικό μας περιβάλλον».

Οι συμβουλές και οι προτάσεις της ημέρας :

• Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, απλά και εύκολα ένα βραχόκηπο σε γλάστρα.

• Δείτε πώς επιλέγουμε τις ξύλινες γλάστρες, πώς τις βάφουμε και πώς τις φυτεύουμε.

• Γνωρίστε την ιστορία της λεβάντας και τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

• Φτιάξτε εύκολα ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο στεφάνι για την πόρτα σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα