Τα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών

Θετικές είναι οι αντιδράσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC τονίζει τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι «Είμαστε δεμένοι στο ευρώ». «Πρώτα απ' όλα νιώθω μεγάλη ανακούφιση για το αποτέλεσμα. Οι επενδυτές

θα πρέπει να είναι ήσυχοι», είπε ο κ. Σαμαράς στο αμερικανικό δίκτυο.

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg σημειώνει: «Το ευρώ ανεβαίνει, καθώς τα κόμματα που υποστηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας». Επίσης, τονίζει ότι αμβλύνονται οι ανησυχίες ότι η χώρα μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ.

Οι New York Times αναφέρουν ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι προτίμησαν ένα κόμμα που είναι υπέρ του προγράμματος διάσωσης, ένα αποτέλεσμα που καθησυχάζει τις παγκόσμιες αγορές. Επίσης, υποστηρίζει ότι τη Δευτέρα στο σύνοδο της G20 στο Μεξικό θα συζητηθούν τρόποι περιορισμού μετάδοσης της ελληνικής κρίσης.

Το CNN έχει τίτλο: «Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας χαιρετίζει τη 'νίκη όλης της Ευρώπης'». Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι πρόκειται για νίκη όλης της Ευρώπης και υποσχέθηκε ότι τα μέτρα λιτότητας «θα φέρουν τη χώρα ξανά στην ευημερία», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Η ινδική εφημερίδα Τhe Hindu σημειώνει ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα καθησυχάσει τουλάχιστον προς το παρόν τις αγορές, ότι αποφεύχθηκε ένα οικονομικό τσουνάμι.

Η αμερικανική Wall Street Journal τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία, μετά την ισχνή νίκη στις εκλογές της Κυριακής, θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση υπέρ των μέτρων λιτότητας, ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για να ανταποκριθεί η χώρα στους οικονομικούς στόχους που έχουν βάλει οι διεθνείς δανειστές.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τα κόμματα που έχουν δεσμευθεί στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχουν μικρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, νικώντας τους αριστερούς που απορρίπτουν τους όρους του προγράμματος και φέρνοντας ανακούφιση στις διεθνείς αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα