Ειδική υπηρεσία της CIA παρακολουθεί Twitter και Facebook

Σε ένα μυστικό βιομηχανικό πάρκο, αναλυτές της CIA, οι οποίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους "ninja - βιβλβλιοθηκονόμους" συλλέγουν, αξιολογούν και προωθούν στα ανώτερα στελέχη της μυστικής υπηρεσίας πληροφορίες που δημοσιεύουν οι πολίτες!

Η ομάδα δίνει στον Λευκό Οίκο καθημερινά αναφορά για την άποψη της κοινής γνώμης, όπως αυτή προκύπτει από τα tweets, τα άρθρα των εφημερίδων που διαβάζουν και τα Facebook

updates!

Υπάρχουν φορές μάλιστα που τα στελέχη της υπηρεσίας συλλέγουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια tweets σε μία ημέρα, ενώ οι αναλυτές παρακολουθούν επίσης ειδησεογραφικά κανάλια, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, chat rooms και όποιο άλλο μέρος οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση για να διαδώσουν τις ιδέες του!

Το Associated Press κατόρθωσε να μπει στα άδυτα του συγκεκριμένου κέντρου, συμφωνώντας να μην αποκαλύψει ποτέ την ακριβή τοποθεσία αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία βρισκόταν σε πιλοτικό στάδιο μέχρι την ημέρα της δολοφονίας του Βin Laden στο Pakistan τον περασμένο Μάιο, οπότε και η CIA έβαλε... μπροστά το Twitter για να δώσει στον Λευκό Οίκο ακριβή αναφορά για την άποψη της παγκόσμια κοινή γνώμης για την εξέλιξη.

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ


Keywords
Τυχαία Θέματα