Keith Haring: Το logo της Google έγινε γκράφιτι!

Χρώματα και όμορφα σχέδια έχει το σημερινό logo της Google το οποίο είναι αφιερωμένο στην 54η επέτειο γέννησης του Keith Haring.

Μπορεί να μην σας λέει τίποτε το όνομα του αλλά η ιστορία του έχει ενδιαφέρον αφού θεωρείται ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης γκράφιτι δρόμου. Ο Keith Haring

γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1958 στην Πενσυλβάνια της Αμερικής. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Ivy School of Professional Art. Σε ηλικία 19 ετών, έφυγε για την Νέα Υόρκη όπου ασχολήθηκε με την τέχνη του graffiti σπουδάζοντας παράλληλα στο School of Visual arts. Άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα του έργα στους υπόγειους σταθμούς του μετρό της μεγαλούπολης και σιγά σιγά άρχισε να κάνει εκθέσεις στο γνωστό club 57.

Το 1985 αποφασίζει να κάνει μια αλλαγή στην καριέρα του και αρχίζει να ζωγραφίζει πάνω σε καμβά αλλά δεν σταματάει ποτέ τις τοιχογραφίες. Το 1988 ο Keith Haring μαθαίνει πως έχει AIDS και ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης μέσα παό τα έργα του. Ο καλλιτέχνης πεθαίνει στις 16 Φεβρουαρίου του 1990 αφήνοντας ένα δυνατό ρεύμα με τα καρτούν και τα χρώματα να κυριαρχούν!

Keywords
Τυχαία Θέματα